fbpx

Zadranin razočaran policijom, sam pronašao krivca prometne nesreće

Nakon što mu je na brata koji je vozio seat cordobu naletio zeleni kamion “tamić”, a zatim bez zaustavljanja nastavio dalje vožnju i pobjegao s mjesta nezgode, Petar Bajlo iz Zadra je s bratom odlučio uzeti stvar u svoje ruke. Preko lokalnih web-portala i uz pomoć medija alarmirao je građane, te vlastitom potragom pronašao “tamić” i vozača.

O tome je obavijestio medije, uz zahvalu na pomoći u pronalasku počinitelja, iznijevši pritom i ozbiljne optužbe na račun neučinkovitosti zadarske policije.

– Brat i ja smo se sami dali u potragu i pronašli smo počinitelja. Ulogu policije u svemu, njihov stav, reakciju i angažman, ne želim komentirati iz poštovanja prema časnim ljudima koji tamo rade i ne zaslužuju generaliziranje s kolegama koji bi svoj posao mogli obavljati profesionalnije. Podatke smo servirali i proslijedili policiji – istaknuo je Bajlo.

Prometna nezgoda na Jadranskoj magistrali na ulazu u Bibinje iz smjera Zadra dogodila se u ponedjeljak oko 18.10. Kako tvrdi Bajlo, zeleni kamion izgubio je kontrolu nad upravljačem, prešao na suprotni trak i udario u lijevi bok sivu seat cordobu koja je dolazila iz suprotnog smjera. Vozač zelenog “tamića” nakon toga je pobjegao s mjesta nesreće, a dok se vozač seat cordobe uspio snaći, pribrati i izići iz auta, nije uspio vidjeti registracijske oznake kamiona.

– U vozilu su se nalazile dvije osobe i pravim čudom prošle su samo s lakšim ozljedama. Obraćam vam se u ime svoga brata koji je vozio seat cordobu i koji je u stanju šoka – dodao je Bajlo.

Policija bez komentara
U Policijskoj upravi u srijedu su potvrdili da je sumnjivi zeleni “tamić” lociran na zadarskom području, te da je u tijeku obrada kojom se želi utvrditi tko je vozio kamion te prouzročio nezgodu. Policija nije potvrdila da su dojavu o kamionu dobili od građana, a nisu željeli komentirati ni tvrdnje da je njihov angažman u svemu tome bio nedovoljno profesionalan. Premda su preko web-portala mnogi građani za nezgodu odmah posumnjali na “dežurne krivce” – Rome te ih optužili da “baš s takvim zelenim ‘tamićem’ skupljaju krupni otpad, a zadnjih dana nema ni njih ni ‘tamića’”, ispostavilo se da to nije točno. Naime, u međuvremenu se građanima obratio i vozač cordobe Ivan Bajlo.

– Pronašli smo vozača koji je skrivio nesreću i radi se o jednoj starijoj osobi iz Turnja. Još jednom se pokazalo da ako hoćeš riješiti problem, da je jedini i najučinkovitiji način preko medija i hvala im na tome – kazao je vozač cordobe. Mišel Kalajžić

Nitko se nije zaustavio
U jednom i u drugom traku bila su vozila čiji su vozači svjedočili nesreći. Nitko se nije zaustavio, niti da bi pitao ima li ozlijeđenih u automobilu, niti da bi pogledao registracijske oznake kamiona koji je pobjegao s mjesta nesreće – ističe Bajlo. Prema fotografiji s mjesta događaja koju je dostavio medijima, seat cordoba potpuno je slupana s bočne strane, a u nezgodi je pukla i guma na toj strani…

Izvor: Slobodna Dalmacija