fbpx

Zanosni hibrid koji je dostojan Jamesa Bonda

Lexus je predstavio novi ekološki koncept hibrida. Automobil izgleda kao da je upravo izašao iz filma o Jamesu Bondu.

Lexus LF-LC Concept upravo je pokazan na sajmu automobila u Sidneyu, no premijeru je imao na autosalonu u Detroitu već početkom 2012. godine. Verzija u Sidneyu je nešto lakša jer se u izradi koristilo više karbonskih vlakana.
Hibrid koji razvija 500 KS je vrlo moćan automobil. Pogoni ga Lexusov Advanced Hybrid Drive sistem koji se sastoji od elektromotora i benzinskog pogonskog agregata.

LF-LC Blue Concept je obojan u opal plavo. Ta boja asocira na opal plavu boju poludragog kamena koji se može pronaći u unutrašnjosti ustralije.

“LF-LC je dijelom koncept, dijelom stvarnost. Koncept nagovještava ono što će doći iz Lexusa, dok nas stvarnost aktivno uči kako u budućnosti možemo projektirati i graditi vozila poput ovog”, rekao je Tony Cramb, izvršni direktor Lexus Australija.

Ovaj Lexus također ima “touch-screen” uređaj koji omogućuje vozaču da mu sve komande budu nadohvat ruke te dva 12,3-inčna LCD ekrana koji mu pružaju informacije o klimi, audio sustavu, mapama i sl. Dakle, sva sila digitalne tehnologije u interijeru kojim dominira bijela i smeđa koža.

Ovaj lijepi automobil na tržište neće izaći uskoro – to nas samo Lexus draži onime što možemo očekivati u budućnosti.

Izvor: net.hr