fbpx

Zlatnim francuskim rukometašima prijeti 5 godina zatvora: Izdala ih Karabatićeva djevojka

Osam rukometaša Montpelliera je uhićeno i odvedeno u pritvor zbog navodnog kladioničarskog skandala, pišu francuski mediji. Uhićena su i dvojica rukometaša iz PSG-a koji su ranije igrali za Montpellier, član stožera Montpelliera i djevojka jednog igrača.

Ukupno je sedamnaest osoba prošlu noć provelo u privoru zbog optužbi za namještanje rukometne utakmice. Navodi se da su među uhićenima i Nikola Karabatić, jedan od najboljih rukometaša današnjice, njegov brat Luka i nekadašnji kapetan reprezentacije Srbije Mladen Bojinović.

Jeny Priez, djevojka Luke Karabatića, priznala je policiji da se kladila na poraz Montpelliera u spornoj utakmici.

“Priez se kladila na poraz Montpelliera po naređenju i to s novcem koji joj je dao Luka”, rekao je odvjetnik Antoine Camus.

Odvjetnik priznao: Kladili su se

Riječ je o ilegalnom klađenju koje se navodno dogodilo u svibnju ove godine. Montpellier je izgubio od Rennesa 31:28, a koeficijent na poluvremenu pobjedu domaći bio je 3.90. Le Monde piše da su žene i djevojke osmorice igrača i još nekoliko klupskih zaposlenika u tri kladionice diljem Francuske uplatile ukupno oko 70.000 eura na poraz Montpelliera, što im je u konačnici donijelo ukupnu zaradu od oko 200.000 eura.

U Francuskoj je od 12. svibnja 2010. godine zabranjeno klađenje sportašima.
Odvjetnik igrača medijima je rekao da će igrači priznati klađenje, ali nikako da je bilo riječi o varanju ili pokušaju namještanja. “Dovoljno je pogledati snimku pa će se vidjeti da nije bilo varanja”, poručili su iz Montpellierea.

Francuski mediji pišu kako je očekivana kazna, u slučaju da budu proglašeni krivima za klađenje, šest utakmica suspenzije i novčana kazna od 15 tisuća eura. No, ako im se dokaže kazneno djelo namještanja utakmice, mogu dobiti pet godina zatvora i 75 tisuća eura kazne. Braća Karabatić navodno su se branila šutnjom.

Remi Levy, predsjednik Montpelliera, vidno šokiran uhićenjem njegovih igrača novinarima je ponavljao:

“Ne mogu ništa reći, ne pitajte me ništa.”

“Ovo je test, test za sve. I za igrače i za Montpellier i za rukomet u cjelini”, rekao je novinarima Joel Delplanque, predsjednik Francuskog rukometnog saveza.

Jedna od zvijezda svjetskog rukometa Mikkel Hansen nakon utakmice i uhićenja igrača rekao je: “Ako je netko napravio budalu od sebe, vjerojatno će dobiti svoju kaznu. Vidjet ćemo. Nadam se da ovo neće značiti negativni publicitet”.

Izvor: index.hr