fbpx

Adriana Lima pozirala za Pirellijev kalendar trudna do zuba

Stigao je dugoočekivani Pirellijev kalendar za 2013. godinu koji je iznenadio mnoge jer se za razliku od prijašnjih godina i ustaljenje prakse, u njemu nisu našle žene s oskudnom količinom ili nimalo odjeće.

Kalendar, kojeg svake godine u ovo doba objavi talijanska tvrtka za proizvodnju automobilskih guma, tipično sadrži dvanaest modela ‘umjetnički razodjevenih’ do gole kože. Primjerice, kalendar za 2012. godinu, kojeg je fotografirao Mario Sorrenti, sadrži ‘full-frontal’ golotinju poznatih ljepotica poput Lare Stone, verzija kalendara iz 2011. godine kojeg je slikao Karl Lagerfeld između ostalih imala je fotografiju Erin Wasson s pokrivalima za bradavice, dok je fotograf Terry Richardson u kalendaru iz 2010. godine pred svoj objektiv doveo Mirandu Kerr u toplesu.

No za Pirelli kalendar za 2013. godinu fotograf Steve McCurry, najpoznatiji po svojoj naširoko poznatoj fotografiji afganistanske djevojke koja se pojavila na nagrađivanoj naslovnici časopisa National Geographic, fotografirao je 11 potpuno odjevenih modela, glumica i pjevačica uključujući Isabeli Fontanu, Karlie Kloss, Petru Nemcovu, Elisu Sednaoui i trudnu Adrianu Limu.

‘Rekao bih da sam ulični fotograf koji fotka ‘nastale situacije’. Golotinju možete fotografirati bilo gdje. Ali ovi su modeli odjeveni i svaki od njih ima svoju posebnost. Riječ je o svrhovitim i idealističkim ljudima pa sam ih htio fotografirati na posebnom mjestu, a Rio de Janeiro je bio savršen za to’, kazao je Said McCurry.
Kalendar na nekim fotografijama nema svjetski proslavljene modele, već sadrži i fotografije brazilske ulične kulture. ‘Želio sam portretirati Brazil, njegovu kulturu, ekonomiju i krajolik, zajedno s ljudskim elementom’, kazao je McCurry. Iako samo nekoliko modela potječe iz Brazila, svi dijele jednu zajedničku karakteristiku: uključeni su u humanitarni rad, a to je nešto na što ovaj kalendar također želi baciti svjetlo.

Izvor: net.hr