fbpx

Bare: Huljićeva glazba spušta ljude na razinu australopiteka

Glazbenik je tijekom gostovanja na 24sataTV-u komentirao glazbeni izričaj svojih kolega. Komentirao je da je današnja glazba spala na ‘udri brigu na veselje’Goran Bare i Majke zatvorit će 7. prosinca turneju ‘Teške boje’ na kojoj promoviraju istoimeni album velikim koncertom u zagrebačkom Boćarskom domu.

Goran Bare i Majke zatvorit će 7. prosinca turneju ‘Teške boje’ na kojoj promoviraju istoimeni album velikim koncertom u zagrebačkom Boćarskom domu.
– Dođite na koncert, vidjet ćete zaista pravi rock’n’ roll, opasan, nešto poput seksa – pozvao je Goran Bare obožavatelje na koncert tijekom gostovanja u emisiji ‘Bez ograde’ na 24sataTV-u.
Bend je na turneju krenuo početkom trećeg mjeseca i nastupao sve do devetog kada su napravili pauzu od mjesec dana. Kultni rock bend ovih prostora postoji još od kraja 1984. godine, a Bare kaže kako čovjek treba biti potpuno lud da bi se bavio takvom vrstom glazbe.
Na pitanje koliko mu znače priznanja i kritike, komentirao je kako je danas najlakše snimiti album.
– Nemam ništa protiv tuđeg glazbenog izričaja, moje kritike su upućene tome da se to sve svodi na ‘volim te’, ‘ne volim te’, ‘što si me prevarila’,’ ubit ću te’… Kod nas je glazba spala na ‘hajde idemo, udri brigu na veselje’. Neka mi oproste kolege tipa Tončija Huljića, on radi muziku koju upališ dok popravljaš auto. Ljude spuste na razinu australopiteka – komentirao je glazbenik.
Otkrio je da Majke uskoro kreću sa snimanjem novog albuma.
– Ja imam puno ideja, krećemo s novim albumom koji mora biti bolji. Ovaj put ćemo sve raditi u studiju, smatram da čovjek mora mijenjati način na koji radi. Ne treba se uvijek voditi rutinom, ići utabanim putem – zaključio je.
Na pitanje što privatno sluša otkrio je da su to kompilacije jamajčanske glazbe, bluesa, reggaea, političke pjesme i pjesme slobode te dodao da ima čak i albume Beethovena.

Izvor: 24 sata