fbpx

Cijeli svijet slavi s Hrvatima i generalima herojima, samo Srbi kuju teorije zavjere: Uložili su u obranu 32 milijuna

Svi relevantni svjetski mediji prenijeli su jučer vijest o “haškom preokretu” te pravomoćnom oslobađanju generala Ante Gotovine i Mladena Markača svake krivnje za ratne zločine. Mnogi su popratili i euforiju koja je zavladala u Lijepoj našoj nakon što su “nacionalni heroji” pušteni na slobodu te su se konačno, nakon što su godinama čamili u haškom pritvoru, vratili u domovinu.

Mediji diljem svijeta o puštanju generala pišu u pozitivnom tonu, generale nazivaju herojima, podsjećaju koliko i zašto su bili u pritvoru i zbog čega im se sudilo, kao i na drakonske nepravomoćne presude koje je Žalbeno vijeće odbacilo.

Jedino Srbija negoduje, a tamošnji tabloidi po svojim naslovnicama razvlače teorije zavjere – od toga da je sve unaprijed bilo dogovoreno pa je Gotovina “dosađujući se” čekao izricanje presude koju je ionako znao, do toga da su generali “oslobođeni samo zato što je Hrvatska u njihovu obranu uložila 32 milijuna eura, a Srbija nije učinila gotovo ništa da pomogne svojim haškim optuženicima”.

Jedan od rijetkih medija koji ide “niz dlaku” Srbima je Russia Today koji je izjave ogorčenih srpskih čelnika ocijenio dovoljno relevantnima da bi slavljeničke naslove o puštanju generala heroja, kojima drugi svjetski mediji vrve, zamijenio upitnim naslovom “Politička odluka?”.

Izvor: index.hr