fbpx

Danas najveći skup zviždača: Traže hitnu smjenu Mladena Bajića jer “štiti, prikriva i zataškava kriminal i korupciju”

Danas se s početkom u 11 sati na Tribini Grada Zagreba na Kaptolu održava konferencija zviždača, zamišljena kao najveći skup zviždača ikada održan u Hrvatskoj.

U pozivu su potpisani Claudia Čović, Robert Matijević, Nada Landeka, Darko Petričić, Sanja Vlahek, Paško Kačinari i drugi. Kako su najavili, svi prisutni zviždači će zajedno potpisati dva dokumenta, što će biti zaključak konferencije.

Kako doznajemo, jedan od njih će biti zahtjev Vladi za hitnim donošenjem Zakona o zaštiti zviždača koji, unatoč obećanjima, još nije upućen u saborsku proceduru.

Drugi je zahtjev Vladi da “odmah, žurno, pokrene postupak razrješenja glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića” pred Saborom zbog toga što “štiti, prikriva i zataškava organizirani gospodarski kriminal i korupciju”. Kako ističu, Bajić time u obavljanju posla i dužnosti “teško krši odredbe članka 100., stavak 1. (nezakonito, nepravodobno i nedovoljno stručno obavlja svoju dužnost) i stavka 3. (državnoodvjetničke poslove ne obavlja u skladu s propisima i ne obavlja ih pravodobno) citiranog Zakona”.

Izvor: index.hr