fbpx

Dašak New York Fashion weeka u Zadru

U petak 23. studenog u Arsenalu Ivona Martinko prezentirat će dio kolekcije koju je prezentirala u New Yorku. Modeli će nositi i obuću Clox, salonke sa satom koje se proizvode u Hrvatskoj.

Nakon više od 10 godina predanog rada u modnom dizajnu, Ivona je odlučila hrabro spakirati svoje ‘krpice’ i njihovu dekonstrukciju prezentirati preko Oceana. Njezin prepoznatljivi rad, igra s krojevima, dekonstrukcija, multifunkcionalnost začinjeni gradacijom boja, naći će svoje mjesto u showroomu Atelier Designers u Doubletree hotelu, koji je u vlasništvu lanca hotela Hilton na Times Square, tijekom New York Fashion Market Week-a koji će uslijediti po završetku NY Fashion Weeka.

Kolekcija za proljeće/ljeto 2013. godinu obojena je u bijelu, sivu, crnu, sivu i golublje plavu boju, koje su ‘obogaćene’ gradacijom plave, crvene i žute boje na samim rubovima odjevnih predmeta. U kolekciji su odjevni predmeti koje obožavaju nositi intelektualke s ciljem kako bi izvrnule svoj seksepil u tihu požudu: hlače s predimenzioniranim džepovima, kombinezoni koji su krojeni u uzorak riblje kosti, bluze koje umjesto kragnice imaju dva rukava i zbog kojih se možete odreći svakog modnog dodatka. Ivona i dalje pruža ženi udobnost i lakoću pokreta iako se po prvi puta u svojoj karijeri usudila odrezati haljinu iznad koljena. Kolekcija je izrađena u prirodnim materijalima: svili, pamuku i lanu.

Inspiraciju za svoje kreacije Martinko nalazi na licu mjesta, tijekom samog suočavanja sa materijalom čime je razradu konstrukcije dovela do samog vrhunca. Ivonino buntovničko odbacivanje trenda i komercijalnog pristupa modi učinilo ju je prepoznatljivom na modnoj sceni, a njenu odjeću vječnim komadom.

Svoju prvu kolekciju dizajnerica je izložila 2004. godine u Muzeju Mimara i od tada svoje sezonske kolekcije redovito prikazuje na uglednim modnim manifestacijama poput Cro a Poretera i Fashion.hr.

Modele će nositi manekenke modne agencije Colors čija je vlasnica priznata skautica i agentica Anna Gojanović. Najavljen je after party, a za dobru zabavu u Arsenalu pobrinut će se Nuns with guns koje čine Mare Milin i Vanja Granić.

Izvor: Zadarski list