fbpx

General Gotovina: “Objava registra je politička tema, dajem potporu Vladi i institucijama”

General Ante Gotovina jučer se oko 14 sati pojavio pred novinarima izašavši iz kuće koju su mu za vrijeme progonstva i pritvora u Haagu u Pakoštanima sagradili njegovi suborci i prijatelji.

Spustiti loptu na zemlju
Nakon što se ispričao novinarima na čekanju, počeo je odgovarati na pitanja. Naravno, nije skrivao da je sretan što se vratio kući i došao na more.

– Dojmovi s dočeka su super. To su moji prijatelji i ja sam s njima i uz njih bio cijelo vrijeme. Doček u Pakoštanima bio je baš kao što smo i očekivali, možda baš i ne takvu naglost, ali to je taj južnjački temperament kojem ponekad treba spuštati loptu na zemlju, no ipak je sve bilo krajnje u redu – rekao je Ante Gotovina. Novinari su ga zatim zamolili da komentira namjeru objave registra branitelja.

– To su političke teme. To pripada politici, a ja sam običan građanin kao i svaki od vas. Ja dajem potporu Vladi, to su institucije. Narod bira i građani biraju i kad su izabrani, izabrala ih je većina. To je ta Vlada i uživamo u svakom dobrom potezu – rekao je Gotovina.

[satellite gallery=2 auto=undefined caption=undefined thumbs=undefined]

Samo optimizam
Šef HDZ-a Tomislav Karamarko je, pak, nedavno ocijenio da “registar branitelja u nekim državama spada u sferu vojne tajne, a njegova bi objava bila suluda stvar”.

Generala su pitali da opiše kolika je razlika sada kad je u svojoj kući od vremena kad je bio u zatvoru Haaškog suda.

Rekao je kako treba uvijek gledati naprijed i da je on uvijek vjerovao, ne prepuštajući se pesimizmu.

Izvor: Jutarnji list