fbpx

Godišnje dvjesto djece zaigra u “Loptici”

Ovim projektom “Loptica” omogućava zadarskoj djeci predškolske dobi da kroz naš program zavole šport od malih nogu, jer dijete kad jednom zavoli šport puno će teže zalutati u područje delinkvencije, loše društvo, alkohol, droge i sl., kazao je Miočić

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća tradicionalno su u povodu Dana grada uručena javna priznanja. Grb Grada Zadra uručen je Udruzi za športsku rekreaciju “Loptica” koja ove godine prigodno slavi i deset godina rada u sportskoj edukaciji djece predškolske dobi.

Domjenak zahvale

U znak zahvalnosti svima koji su pomogli u realizaciji sportske škole i vrtića, Ana i Marinko Miočić, vlasnici i treneri ove škole organizirali su prigodni domjenak kojim su se željeli zahvaliti svima koji su ih ovih deset godina podržavali kroz razne vidove suradnje, poklanjanje svog povjerenja te tako učinili da ova škola te vrtić u sklopu nje postanu jedan od prepoznatljivih gradskih brendova koji njeguje zdrav način života i pravilan razvoj djece predškolske dobi.

Marinko Miočić, vlasnik i trener u Loptici nije skrivao zadovoljstvo postignutim rezultatima “Loptice” te dobivenom nagradom koja je bila samo kruna desetogodišnjeg rada punog odricanja, ali i ljubavi prema djeci i ovom poslu.

– Htjeli smo se ovom svečanošću zahvaliti svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji našeg programa, odnosno djelatnosti udruge te dječjeg sportskog vrtića. Stalo nam je da se uz glazbu i dobru hranu malo počastimo i stavimo do znanja ljudima koliko su nam bili od važnosti u dosadašnjem radu. Cijelu godinu provodimo aktivnosti vezane uz proslavu desetogodišnjice rada. Nagrada znači puno i svaka je dobrodošla, pogotovo kada je vezana uz sportsku edukaciju djece predškolske dobi. Jedina smo udruga koja se isključivo bavi edukacijom predškolske djece od četiri do sedam godina. S ovom nagradom smo sigurni da je Grad prepoznao naše aktivnosti kroz ovo desetljeće, te su nam na ovakav način zapravo čestitali na ustrajnosti, zaključio je Miočić.

Za uspjeh i prepoznatljivost ove škole važna je bila kvalitetna suradnja s roditeljima u odgoju djece, polaznika “Loptice”.

Dječji vrtić

– Ove godine možemo se pohvaliti velikim napretkom u radu s djecom. Uz redovite seminare koje polazimo u Zagrebu, Splitu i Šibeniku, naši kineziolozi su ove godine još više naučili o radu s djecom predškolske dobi koja su jako osjetljiva upravo u tom, predškolskom razdoblju. Cilj programa je da svako dijete uz igru i maštu uz puno zabave i radosti dobije što bolji uvid u značaj sporta i tjelesnog vježbanja. Ovim projektom “Loptica” omogućava zadarskoj djeci predškolske dobi, da kroz naš program zavole šport od malih nogu, jer dijete kad jednom zavoli šport puno će teže zalutati u područje delinkvencije, loše društvo, alkohol, droge i sl. kazao je Miočić.

U protekloj godini okviri postojećeg programa maksimalno su se prilagodili dječjim željama i njihovim individualnim sposobnostima, što je jedan od noviteta uvedenih u program škole, a vezan je i uz prošlogodišnje otvaranje istoimenog dječjeg vrtića koji egzistira u prostorijama škole.

– Ova nagrada, naši rezultati i rezultati naše djece pokazatelj su koliko smo uspjeli maksimalno i nenametljivo približiti sportske aktivnosti djeci te na najvišu razinu podići dječje vještine u 16 sportova i 80 igara koje su osmišljene u njihovom programu. Moram naglasiti kako smo i ovu jubilarnu desetu godinu zaredom uvijek iznova, kao i prvu godinu kada smo započeli s projektom “Loptica”, presretni zbog djece koja treniraju s nama, a u koju se i mi pretvorimo kada smo s njima, zaključio je Miočić dodajući kako svake godine kroz programe ove sportske škole prođe oko 200 djece predškolske dobi od kojih veliki broj postaju aktivni i uspješni sportaši po polasku u školu.

Izvor: Zadarski list