fbpx

Gotovina ide u Pakoštane: Doček u 17 sati! “Pripremaju se tri vola, janjci, pršut, sir!”

U rodnom kraju oslobođenog generala Ante Gotovine danas se priprema velika fešta i doček za njihovog sumještanina, koji je u petak napustio Haag i vratio se u Hrvatsku.

Načelnik općine Pakoštane i Gotovinin prijatelj Milivoj Kurtov rekao je Media servisu kako se za generala priprema velika fešta koja će trajati do dugo u noć.

“Mi generala očekujemo oko 17 sati u Pakoštanima. Tu će biti zabavni program s pet do šest izvođača koji će pjevati. Sve općine iz Zadarske i jednim dijelo, Šibensko-kninske županije organiziraju svoje štandove s prehranom. Ono što zasad ja znam, organizirana su tri vola i ne znam koliko janjaca, pršuta i sira. Znači, svi oni koji danas dođu u Pakoštane bit će počašćeni”, poručio je Kurtov.

Fešta se očekuje do dugo u noć.

“Nismo ograničili, bit će ovisno o prilikama. Imam ovlasti dozvoliti produženo radno vrijeme”, kaže Kurtov.

Načelnik Pakoštana poručuje kako se svome sumještaninu ovime žele zahvaliti na svemu što je napravio i prošao, a otkriva i još detalja s proslave koja se priprema.

“Bit će vatrometa i bakljade, dolaze Murterini s gajetama s onim Latinskim idrima. Doći će šibenska straža, KUD-ovi iz naših županija, iz Svetog Filipa i Jakova, Sukošana i tako dalje. Uglavnom svatko će u svojim narodnim nošnjama. To će biti jedan lijep dekor i mi želimo prigodno dočekati generala, zahvaliti mu se na svemu, izraziti mu poštovanje za sve što je podnio ovih 11 godina i to je to”, rekao nam je Kurtov.

Izvor: index.hr