fbpx

Hrabri Poljak Wach izdržao svih 12 rundi, ali nije uspio ugroziti Klička

Kličko ovaj put nije uspio nokautirati suparnika, kao 51 put dosada, ali njegova pobjeda odlukom sudaca je u potpunosti čista jer je pošteno istukao Wacha koji je čudom izdržao svih 12 rundi

Ukrajinski boksač Vladimir Kličko još je jednom obranio naslove svjetskog prvaka u teškoj kategoriji, prema verzijama WBA, IBF, WBO i IBO. U hamburškoj O2 Areni je pobijedio Poljaka Mariusza Wacha…

Kličko ovaj put nije uspio nokautirati suparnika, kao 51 put dosada, ali njegova pobjeda odlukom sudaca je u potpunosti čista jer je pošteno istukao Wacha koji je čudom izdržao svih 12 rundi. U napadačkom je, pak, smislu pokazao vrlo malo, tako da suci i nisu imali previše dvojbi.

Prvi je put Kličko boksao protiv suparnika višeg od sebe (202-198 cm) i s većim rasponom ruku. Upravo je to razlog zbog kojeg je dio stručnjaka smatrao da bi Wach mogao napraviti ozbiljnije probleme, no već u prvoj je rundi Ukrajinac zadao čitav niz udaraca Poljaku koji je djelovao potpuno tromo.

U nastavku borbe Wach se ipak uspio sabrati, branio se bolje, a u petoj je rundi čak nakratko i uzdrmao Klička. No, nakon toga je ponovno krenula velika serija 36-godišnjeg Ukrajinca koji je zadavao teške udarce četiri godine mlađem suparniku. Poljak se čudesno uspijevao održavati na nogama, a sa svakim je primljenim udarcem izgledao sve lošije. No, nije pao, niti su iz njegova kuta bacili ručnik i barem će se time moći hvaliti nakon ovog meča.

Kličku je ovo bila 59. pobjeda u 62. meču u profesionalnoj karijeri, dok je Wach doživio prvi poraz u 28. borbi.

Dodajmo još da je Ukrajincu ovo bio prvi dvoboj nakon smrti dugogodišnjeg trenera Emanuela Stewarda, a u subotu ga je u Hamburgu prvi put vodio Johnathon Banks. Uz ring ga je, pak, pratio slavni holivudski glumac Sylvester Stallone koji je utjelovio nezaboravni lik boksača Rockyja Balboe.