fbpx

I liječnici šokirani ranama djevojke

Takve ozljede u svojoj karijeri nisam vidio niti čuo za njih, rekao nam je dr. Hrvoje Tomasović, kirurg koji je nesretnoj djevojci spašavao život u trosatnoj operaciji. Djevojka se probudila, ali ne sjeća se ničega

Zbog brutalnog silovanja 20-godišnjakinje u prvim satima subote, na splitskom tužilaštvu ispitan je Roko Šimac (20). Djevojka je u kritičnom stanju, nakon dugotrajne operacije hospitalizirana je u splitskoj bolnici. Mladić koji se sumnjiči za kazneno djelo silovanja s teškim ozljedama ostao je i tijekom službenog ispitivanja pri obrani koju je prethodno kazao u policiji: da je djevojku seksualno zadovoljavao prstima, a ne zna kako je došlo do ozljeda. Županijsko državno odvjetništvo zatražilo je istražni zatvor nad osumnjičenim 20-godišnjakom zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, nisu zatražili pritvaranje i zbog posebno teških okolnosti djela. No, svejedno je sudac istrage Slavko Lozina u nedjelju popodne prihvatio prijedlog tužilaštva i odredio istražni zatvor od 30 dana za Roka Šimca. Također je odbio prijedlog mladićeve obrane za jamčevinom u iznosu od 5 tisuća kuna (!?), koja je ponuđena u tom iznosu zbog “loših imovinskih prilika”.

Tragedija na fešti
Strašan zločin dogodio se u petak navečer u Podstrani kod Splita. Iako je policija prijavila Šimca. još uvijek se istražuju sve okolnosti. U obiteljskoj kući u Podstrani skupina studenata Ekonomskog fakulteta u Splitu slavila je puštanje generala na slobodu. Pet mladića i tri djevojke organizirali su feštu koja je otišla u tragičnom smjeru. Osumnjičeni i djevojka otišli su u sobu, samo njih dvoje, to je također neprijeporna činjenica. Da li je djevojka prethodno drogirana ili omamljena još uvijek nije poznato, no čini se da je u prvi mah sve bilo dobrovoljno. Osumnjičeni mladić tvrdi također da se upravo djevojka prva započela samozadovoljavati prstima pa je on samo nastavio. Što je međutim strašno pošlo po zlu, tek će se utvrditi – nesretnu djevojku, čije krike ili eventualno zapomaganje nitko od prisutnih nije čuo barem prema iskazima svjedoka (jer je u policiju tijekom subote privedeno svih pet mladića), zatekli su nešto kasnije u sobi sa stravičnim ozljedama. Pozvali su Hitnu pomoć, 20-godišnjakinja je bez svijesti prebačena u splitsku bolnicu, gdje je težina ozljeda šokirala i iskusne liječnike. Dežurni ginekolog je, vidjevši o čemu je riječ, odmah pozvao dežurnog krirurga.

Izvor: Zadarski list