fbpx

Kalmeta i Šuker na kavi s uhićenom policajkom

Kalmeta i Šuker tvrde da su inspektorici Abadžić u Lisinskom dali izjavu o slučaju Koločep

Bivši ministri HDZ-ove vlade Božidar Kalmeta i Ivan Šuker viđeni su ljetos na terasi kavane Lisinski u društvu uhićene, pa puštene, inspektorice PNUSKOK-a Selme Abadžić i njezina kolege Dušana Pavlice.

Vidjeli je prvi i zadnji put
Zbog sumnje da su S. Abadžić i još četvorica policajaca otkucavali informacije iz istraga, ta je kava pobudila interes javnosti, pogotovu u slučaju Kalmete čije se ime vezalo uz brojne afere, ali on se nikad nije našao ni u kakvoj ozbiljnoj istrazi, a kamoli u optužnici. I Kalmeta i Šuker tvrde da su tada prvi i jedini put vidjeli i S. Abadžić i D. Pavlicu, a na kavi su se, kažu, našli na poziv D. Pavlice jer mu je trebala njihova izjava o prodaji hotela Koločep budući da su i Kalmeta i Šuker svojedobno bili u Upravnom odboru Fonda za privatizaciju. Obojica kažu da su se tog dana vraćali iz središnjice HDZ-a. Sjeli su na kavu u Lisinski kada je Kalmetu nazvao Pavlica.

– Pričekali smo ih desetak minuta, došli su, dali smo im izjave i razišli se – tvrdi Kalmeta. Na pitanje kako to da inspektori imaju njegov broj telefona te da im izjave on i Šuker daju na terasi kafića, Kalmeta je odgovorio da njegov broj imaju svi, “od čistačice nadalje”, a da oni mogu izjave uzeti gdje hoće jer nije riječ o službenim iskazima.

– Pa da se radilo o bilo čemu nečasnome, zar bismo se nalazili usred bijela dana u kavani Lisinski!? – čudi se Kalmeta i ponavlja da nikada prije ni poslije nije vidio to dvoje inspektora.

Veza s Karamarkom
– Eto, to je tajna tog mističnog sastanka – dodao je. Šuker pamti da su tog dana u HDZ-u imali sastanak s HUP-ovcima. Po njegovu sjećanju, ta je kava bila u srpnju.

– Lud je onaj tko misli da bi se tajni sastanci održavali na terasi Lisinskog. Pa tamo je bilo još barem deset odvjetnika i drugih likova – rekao je Šuker. I on tvrdi da nikad prije nije komunicirao ni sa S. Abadžić ni s Pavlicom.

S. Abadžić radila je gotovo na svim slučajevima korupcije u Hrvatskim autocestama. Osim na već poznatim slučajevima kojima se bavila – namještanje natječaja za signalne stupiće i davanje mita pri zapošljavanju u toj tvrtki – od upućenih doznajemo da je ta policajka radila i na slučajevima preplaćenog bojenja tunela, preplaćenih WC-a na odmorištu Mosor, zatim nepostojećih prijelaza za životinje na autocesti od Dugopolja do Ravče, a koji je ipak plaćen… No nijedan od tih slučajeva nije rezultirao optužnicom. A osim s Kalmetom i Šukerom, S. Abadžić se povezuje i s još jednim bivšim HDZ-ovim ministrom, Tomislavom Karamarkom, i to preko njegove bivše supruge Enise Karamarko. I Karamarko je bio pod paskom istražitelja zbog poslovanja njegove bivše tvrtke Soboli s državnim tvrtkama. Nakon izvida taj slučaj je odbačen. No, kako doznajemo, S. Abadžić nije radila na tom slučaju kao ni ostali uhićeni policajci.

S. Abadžić i Enisa Karamarko dugogodišnje su prijateljice, što nam je potvrdila i Karamarkova bivša supruga. Ona nam je rekla da su njih dvije u prijateljskom odnosu već 35 godina i da S. Abadžić živi u stanu njezin pokojnih roditelja. To je objasnila time da je S. Abadžić trebao stan, a njoj netko pouzdan da živi u naslijeđenoj nekretnini.

Tražila gradski stan
A S. Abadžić tražila je na korištenje i stan od Grada Zagreba pa se tako njeno ime nalazi na listi prvenstva za dodjelu gradskih stanova 2010. godine. Na listi najmoprimaca stanova u Gradu Zagrebu njeno ime ipak nismo našli, a iz Grada Zagreba nam nisu odgovorili na naš upit jesu li joj ipak dali stan na korištenje.

Uhićeni policajci, među kojima je i S. Abadžić, osumnjičeni su, među ostalim, da su sabotirali istrage o aferama vezanim uz Grad Zagreb. Tražili smo komentar i šefa HDZ-a Tomislava Karamarka, no on nije želio ništa komentirati.

Izvor: Večernji list