fbpx

Kamion podletio pod vlak, 15 ozlijeđenih!

U sudaru putničkog vlada koji prometuje na relaciji Sarajevo-Budimpešta i kamiona-mješalice u Budrovcima kod Đakova lakše je ozlijeđeno 15 osoba – 12 putnika te strojovođa, njegov pomoćnik i vozač kamiona. Do nesreće je došlo u ponedjeljak oko 12,20 sati na pružnom prijelazu koji je označen s Andrijinim križom i znakom Stop.
No, vozač kamiona nije se zaustavio, već je krenuo preko prijelaza, a sreća u nesreće bila je to što je vlak bio na dovoljnoj udaljenosti kako bi kočenjem mogao što više amortizirati sudar. Strojovođa je i sirenom pokušao „ubrzati“ kamion u prelasku preko pruge, no to se nije dogodilo i sudar je bio neizbježan.
Lokomotiva je udarila u dio kamiona gdje se nalazi mješalica, što je spasilo vozača kamiona. Ozlijeđene osobe bile su ugruvane, a sve ih je na mjestu događaja pregledala Hitna pomoć. Putnici su potom autobusima prebačeni u Osijek, odakle su nastavili putovanje za Budimpeštu.

Vlak relaciji Budimpešta-Sarajevo prometovat će pomoćnim prijevoznim putem preko Vinkovaca. Zbog iskakanja lokomotive iz tračnica promet tom prugom do daljnjeg je zatvoren, a putnici vlakova na toj dionici pruge prevozit će se autobusima između kolodvora Đakovo, Strizivojna-Vrpolje i Slavonski Šamac.

Izvor: Jutarnji list