fbpx

Krasić: Još smo jednom potvrdili da smo na pravom putu

– Nismo igrali dobro, ali smo na kraju ipak uspjeli pobijediti momčad, koja je u samom vrhu i to je velika stvar. Ova će nam pobjeda dosta pomoći da se još jednom uvjerimo da smo na pravom putu i da samo trebamo nastaviti ovako raditi – kaže Krasić.

Ogromno olakšanje osjetilo se u Krešinom domu nakon posljednjeg zvuka sirene na utakmici Zadra i Igokee. Konačnih 61:60 donijelo je Zadranima treću ovosezonsku pobjedu, a i sam rezultat svjedoči koliko su teško do nje došli. No, zato je vjerojatno i slavlje bilo slađe.

– S obzirom na ono što je Igokea prikazala u prvih sedam kola, znali smo kakav nas neugodan protivnik očekuje. Nismo igrali dobro, ali smo na kraju ipak uspjeli izvući pobjedu protiv momčadi, koja je u samom vrhu i to je velika stvar. Sada imamo određeni mir, koji će nam pomoći da se još više dignemo – kaže Bariša Krasić.

Na terenu se vodila velika borba svih 40 minuta, odnosno i dulje, jer su igrači često bili na liniji slobodnih bacanja. Bio je to jedan od onih dvoboja, koji nisu za one tankih živaca.

– Utakmica je stvarno bila ružna za gledati, no mislim da je normalno da se s vremenom dogodi jedna takva utakmica. Promašivali smo zicere, otvorene šuteve, gubili lopte, ali s druge strane, pozitivno je što smo pokazali karakter i cijelo vrijeme smo se držali u igri. Nismo im dopustili da stvore neku značajniju prednost i u završnici smo ih stigli i uspjeli pobijediti.

Psihološki impuls
Kada pogledamo unatrag, vjerojatno ste, s obzirom na igru, više zaslužili pobjedu na nekoj od prethodnih utakmica koje ste izgubili, nego protiv Igokee.

– Da nam je netko rekao da ćemo tako loše igrati, a pobijediti za pola koša, prihvatili bismo to objeručke. Kao što je trener rekao, bolje je tako, nego da igramo dobro, a gubimo, što je bio slučaj u nekim prošlim kolima.

Psihološki ova pobjeda ima možda i veći značaj od onih protiv Crvene zvezde i Cedevite.

– Posebno nam je drago što smo napokon iz jedne neizvjesne završnice izišli kao pobjednici. Do sada smo tako poraženi kod Partizana, Cibone i Širokog i s psihološke strane nam sigurno jako puno znači što smo konačno pobijedili ovakvu utakmicu.

Samim time je i atmosfera na treningu ovaj tjedan sigurno ugodnija.

– Normalno da je uvijek nakon pobjede lakše, mada smo mi i do sada uvijek dobro trenirali, bez obzira na rezultat prethodnog susreta. No, mislim da će nam ova pobjeda dosta pomoći da se još jednom uvjerimo da smo na pravom putu i da samo trebamo nastaviti ovako raditi.

U subotu gostujete kod Budućnosti, koja je u ovu sezonu krenula netipično. Nekad tradicionalno domaćinska momčad, sada kući ima omjer 1-3, a u gostima 3-1.

– Uvijek su bili neugodni u svojoj dvorani i zbog publike i zbog njihove poznate agresivnosti. Pritišću protivnika svih 40 minuta i na tome grade snagu na domaćem terenu. Možda ove sezone i nemaju baš takav profil igrača kao prijašnjih godina, međutim, ne odustaju od tog stila brze i agresivne igre. Svjesni smo da nas čeka jako težak posao – realan je najiskusniji igrač Zadra.

Igrati našu igru
Može li Zadar iznenaditi u Podgorici?
– Pokazali smo da na gostovanjima igramo dobro. Osim Krke, svima smo pružili odličan otpor, a posljednje dvije utakmice protiv Cedevite i Širokog smo igrali baš dobro, premda smo jednu dobili, a jednu izgubili. Moramo se koncentrirati na našu igru, ispraviti slabosti i crne rupe svesti na najmanju moguću mjeru. Ako odigramo dobru utakmicu, vjerujem da će nam se ukazati prilika za pobjedu i da ćemo je znati iskoristiti.

Koji je recept za pobjedu na Morači?
– Najvažnije je da igramo našu igru i da što manje griješimo u napadu, te izgubljene svedemo lopte na minimum. U obrani će vrlo važno biti da im odgovorimo na pravi način u igri jedan na jedan. Što se taktičkog dijela tiče, to ćemo se još dogovoriti sljedećih dana i sigurno ćemo ih dočekati spremni.

Pogled na tablicu otkriva da je Zadar samo bod iznad posljednjeg mjesta, ali i jedan ispod četvrte pozicije, koja vodi na završni turnir. Sanjate li takvo nešto?

– To bi bilo idealno, ali nerealno je sada o tome govoriti. Ove sezone je najvažnije da se stabiliziramo, jer je puno novih igrača i momčad je mlada. Treba osigurati ostati u ligi, što nam je glavni cilj. Naravno da se mi za svaku utakmicu pripremamo maksimalno i idemo po pobjedu, a gdje će nas to na kraju dovesti, vidjet ćemo – za kraj će Krasić.

[stextbox id=”okvir” caption=”PROMJENE U MZT-u, PARTIZANU I RADNIČKOM” image=”null”]

Sljedeći Zadrov domaći protivnik, skopski MZT, pojačao se na vanjskoj poziciji. Novi član momčadi Aleša Pipana je Nikola Otašević, 30-godišnji srpski bek, koji je četiri sezone proveo u Budućnosti, prošlu je bio u Hemofarmu, a ovu je počeo u Slobodi iz Užica. U međuvremenu, sporazumno je raskinut ugovor s američkim krilom Noahom Dahlmanom, koji je u klub stigao prošle sezone, ali se nije istaknuo na početku ABA lige. Promjena će se dogoditi i u Partizanu, koji je, umjesto Amerikanca Toreya Thomasa (18min, 6,2p, 2,5as u ABA ligi) na poziciju razigravača odlučio dovesti 24-godišnjeg BiH reprezentativca Nemanju Gordića. Bivši član Budućnosti i Rome, ovu je sezonu počeo u ukrajinskom Azovmašu, s kojim je nedavno raskinuo ugovor. Zanimljiv je potez povukao Duško Vujošević nakon nedjeljnog poraza u derbiju od Crvene zvezde. Momčad je trenirala već u ponedjeljak u sedam sati ujutro. U Radničkom se, pak, dogodila nešto manje drastična promjena. Zbog neprimjerenog istupanja u javnosti „smijenjen” je kapetan Stefan Jović, te će kapetansku vrpcu od sada nositi netko drugi. Amerikanac Amaning je novčano kažnjen zbog nepromišljenog ponašanja na utakmici s Cibonom, koju su Kragujevčani pobijedili. Na teret mu se stavlja da je napravio seriju osobnih pogrešaka, uključujući i tehničku, čime je otežao borbu suigrača za nužne bodove, koji ih vode ka ostvarivanju klupskih ambicija.

[/stextbox]

Izvor: Zadarski list