fbpx

Lamborghini Aventador predstavljen u Roadster izvedbi

Za razliku od prethodnika, Aventador Roadster je opremljen tvrdim krovom izrađenim od ugljičnih vlakana.

Lamborghini je uoči svjetske premijere koja će se održati krajem ovog mjeseca na salonu automobila u Los Angelesu i službeno predstavio spektakularnu Roadster izvedbu modela Aventador LP700-4, piše autoholik.net.

Za razliku od prethodnika, modela Murcielago Roadster, koji je bio opremljen platnenim krovom, top model talijanskog proizvođača opremljen je perolakim dvodjelnim krovom (svako krilo teži šest kilograma) izrađenim od ugljičnih vlakana.

Krov se montira ručno (video), što i ne priliči jednom supersportskom automobilu čija će početna cijena iznositi okruglih 300.000 eura, odnosno 2.5 milijuna kuna prema aktualnom tečaju, čemu treba pridodati porez i ostala davanja.
Od preostalih karoserijskih preinaka treba spomenuti redizajnirane stražnje nosače krova koji sada utjelovljuju sustav zaštite kod prevrtanja te stakleni poklopac motora koji pruža nesmetan pogled na 6.5-litreni V12.
Atmosferac razvija identičnih 700 KS i 690 Nm te je opremljen sustavom deaktivacije cilindara (pri brzini od 130 km/h koristi polovicu cilindara) i start-stopom s ciljem smanjenja prosječne potrošnje goriva i štetnih emisija.

Lamborghini Aventador LP700-4 Roadster s mjesta do stotke ubrzava za tri sekunde (desetinku sporije od kupea) te postiže maksimalnu brzinu od 350 km/h.

Izvor: Autoholik.net