fbpx

Mandžukić zabio pa salutirao generalima!

Mario Mandžukić na gostovanju kod Nurnberga zabio je deveti prvenstveni gol sezone! Bavarci su unatoč vodstvu i igraču više od 77. minute odigrali samo 1:1.

U 3. minuti Mandžukić je doveo Bavarce u vodstvo na asistencijuTonija Kroosa, a nakon pogotka salutirao je pred domaćim navijačima odavši počast hrvatskim generalima Gotovini i Markaču koji su jučer iz haškog suda pušteni na slobodu. Pridružio mu se i Kosovar Xerdan Shaqiri.

Feulner je u prvoj minuti drugog dijela izjednačio na 1:1, ali nakon što je Gebhart isključen zbog dva žuta kartona u 77. minuti, domaći su se morali braniti. Bayern je odgovorio uvođenjem Pizzara umjesto Mandžukića, ali rezultat se nije mijenjao.
Perišiću 90. minuta nakon kazne zbog “tužakanja medijima”

Ivan Perišić od prve minute našao se na travnjaku u domaćoj utakmici protiv Furtha, nakon što ga je trener kaznio s 15 tisuća eura zbog “tužakanja medijima” jer je nezadovoljan malom minutažom. Perišić je odigrao svih 90 minuta, ali osim žutog kartona, nije izravno sudjelovao kod golova za pobjedu od 3:1.

Ludo je počela utakmica u Dortmundu. Robert Lewandowski već je u 3. minuti doveo prvake u vodstvo na asistenciju Marija Götzea, ali gosti su izjednačili nakon samo dvije minute preko Stiebera! Lewandowski je vratio vodstvo iz penala u 15. minuti, a do poluvremena je Götze povisio na 3:1. Drugo poluvrijeme priliku je trener domaćih Klopp dao Reusu i Grosskreutzu, ali nisu uspjeli povećati rezultat.
HSV je sa 1:0 pobijedio Mainz s kojim se izjednačio na tablici sa 17 bodova. Son je jedini gol zabio u 63. minuti na asistenciju Beistera. Milan Badelj cijelu je utakmicu odradio na zadnjem veznom uz Arslana.

Najviše golova palo je na utakmici Eintrachta i Augsburga u Frankfurtu. I ondje je prvi gol pao na otvaranju utakmice. Domaći su poveli autogolom Moldersa u 7. minuti, a u 32. je povisio Aigner. Koo je u 45. smanjio, a drugo poluvrijeme otvorio je Meier golom za 3:1. U 64. minuti Molders je iskupio za autogol smanjivši na 3:2, ali Meier je svojim drugim pogotkom u 75. iz penala zaključio utakmicu.

Mönchengladbach i Stuttgart također nisu dugo čekali golove. U 7. minuti Stranzl je Borussiju doveo u vodstvo, ali Harnik samo minutu kasnije izjednačio. Nakon prvih izmjena u drugom dijelu Stuttgart je poveo autogolom Brouwersa i s 2:1 izjednačio se s istim protivnikom na 16 bodova.

U kasnijoj utakmici Bayer Leverkusen je sa 2:0 porazio Schalke. Prvi gol je u 45. minuti zabio Schurrle, a u 67. je povisio Kiessling. Schalke, koji na drugom mjestu za Bayernom zaostaje osam bodova, utakmicu je završio s desetoricom nakon isključenja Papadopoulosa u 82. minuti.

Bundesliga, 12. kolo

B. Dortmund – Furth 3:1

Nurnberg – Bayern 1:1

Eintracht Frankfurt – Augsburg 4:2

HSV – Mainz 1:0

Hannover – Freiburg 1:2

Bayer Leverkusen – Schalke 2:0

B. Mönchengladbach – Stuttgart 1:2

Izvor: index.hr