fbpx

Mateo Mitrović najuspješniji Biograđanin

Treći međunarodni Kup grada Zadra održan je u dvorani Osnovne škole Sukošan. Nastupilo je više od 560 natjecatelja, među kojima je bilo i deset članova Karate kluba B Biograd raspoređenih u 13 kategorija. Najbolji među njima, ujedno i najmlađi, bio je Mateo Mitrović s jednom zlatnom i srebrnom te četiri brončane medalje.

– Mogli smo i bolje da je pravde kod mladih sudaca, ali očito nisu još dorasli svom zadatku – smatra Svemir Mrvičić, biogradski trener, koji se potom osvrnuo na pojedinačne nastupe svojih boraca.

Mateo Mitrović, P1 ml. učenik 7. i 8. kyu KATE: kvalitetno odrađuje prvu katu s malim nedostatkom čvrstine zbog čega ne prolazi dalje; A1 ml. učenik (-26 kg): prolazi sva kola i u finalnoj borbi dolazi do zlata s rezultatom 4:0; C 1 učenik (-30 kg): u prvom kolu pobijedio iskusnijeg protivnika nakon čega je u drugom kolu zaustavljen. Potom prolazi kroz repasaž pobjedom od 4:0 dolazi do brončanog odličja.

Marijeta Lukšić, D1 učenice (-32 kg): s minimalnom razlikom gubi prvu borbu, protivnica je vuče u repasaž, u kojem Marijeta odlukom sudaca gubi treće mjesto.

Kristina Katuša, P2 ml. učenice 7. i 8. kyu KATE: zaustavljena u prvom kolu; B2 ml. učenice (-32 kg): prolazi prvo kolo nakon čega je u drugom zaustavljena. U repasažu se bori za treće mjesto i odlukom sudaca ostaje bez medalje.

Ana Morožin, B2 ml. učenice (-32 kg): kao i u slučaju Katuše ulaskom u repasaž odlukom sudaca ne osvaja treće mjesto već završava na četvrtom mjestu.

Petra Mitrović, F4 ml. kadetkinje (-55 kg): ostaje bez finala te osvaja broncu.

Bepo Pedisić, C7 učenik (+46 kg): u prvoj borbi gubi 2:0, protivnik ga vuče u repasaž te odlukom sudaca ostaje bez medalje.

Eugen Bunja, G4 kadet (-70 kg): na svom prvom turnirskom natjecanju, iako bez osvojene medalje, zadovoljio je sve natjecateljske kriterije i najavio buduće uspjehe.

Krešimir Kapitanović, J5 junior (-76 kg): samouvjereno ulazi u borbu, međutim, puno spremniji protivnik ga zaustavlja i ostavlja ga u plasmanu brončane medalje.

Marijan Bunja, J3 junior (68 kg): kao i Krešo u borbu ulazi samouvjereno, ali nakon prve borbe i kod njega dolazi do izražaja nedostatak sudjelovanja u ljetnim pripremama. Osvaja treće mjesto rezultatom 1:0.

Dino Tomić, S1 senior open: ulazi u finalnu borbu koju upitnom odlukom sudaca gubi od protivnika iz Rijeke.

 Izvor: Zadarski list