fbpx

Modrić među 15 najboljih veznjaka svijeta

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić uvršten je na listu petnaestorice najboljih veznih igrača svijeta u izboru Udruženja nogometnih sindikata (FIFPro) koje djeluje pri FIFA-i. Modrić je dobio veliku počast, a preko 50 tisuća članova sindikata, koji su glasali, uzeli su u obzir njegove odlične igre tijekom ove sezone za Tottenham i Real Madrid. Uz Modrića, na popisu su četiri veznjaka Barcelone – Andres Iniesta, Xavi Hernandez, Cesc Fabregas i Sergio Busquets, dok je iz Reala još u izbor ušao Xabi Alonso i Mesut Oezil. Tu su još David Silva (Manchester City), Andrea Pirlo (Juventus), Bastian Schweinsteiger (Bayern München), Steven Gerrard (Liverpool), Frank Lampard (Chelsea), Eden Hazard (Chelsea), Yaya Toure (Man City) i Franck Ribery (Bayern). Dosad su iz FIFPro-a otkrili kandidate iz redova vratara, braniča i veznjaka, a napadače će priopćiti 29. studenoga. Izbor najbolje momčadi sezone bit će održan 7. siječnja na ceremoniji dodjele Zlatne lopte FIFA-e u Zuerichu.

Ibrahimović izgubio nagradu od Wallenberga

Jedan od najboljih nogometaša svijeta Zlatan Ibrahimović ipak nije dobio prestižnu švedsku nagradu za književnost August za svoju autobiografiju “Ja, Zlatan”.

Ibrahimovićeva knjiga ušla je u izbor među šest najboljih švedskih literarnih ostvarenja ove godine, a nagrada koja se zove po čuvenom piscu Augustu Strindbergu pripala je jednoj drugoj biografiji, onoj nacionalnog junaka Raoula Wallenberga, koju je napisala novinarka Ingrid Carlberg. Wallenberg je bio švedski diplomat koji tijekom Drugoga svjetskog rata iz Mađarske spasio odlaska u koncentracijske logore desetine tisuća Židova.

Izvor: Zadarski list