fbpx

Napisala, ilustrirala i objavila vlastitu slikovnicu

Predstavljajući svoju slikovnicu Sara je u utorak bila gošća Klubu čitatelja za djecu Bili brig

Iako ima tek deset godina Sara Ćoza, učenica 4 b razreda Osnovne škole Zadarski otoci, može se pohvaliti vlastitom slikovnicom naziva “Ježeva potraga”. Predstavljajući svoju slikovnicu Sara je u utorak bila gošća Klubu čitatelja za djecu Bili brig te je tom prilikom malim čitateljima Ogranka Gradske knjižnice Bili brig govorila o tome kako je sa samo deset godina napisala, ilustrirala i objavila vlastitu slikovnicu.

– Kad sam započela pisati, priča je tekla sama od sebe. Sada se najviše sviđa mom šestogodišnjem bratu Bruni, a i svim njegovim prijateljima u vrtiću, kaže Sara.

Osim Bruni i prijateljima slikovnica se jako svidjela i žiriju natječaja Moja prva knjiga, a Saru su nagradili upravo objavljivanjem tvrdo ukoričene slikovnice. Sara se na ovaj natječaj prijavljuje već tri godine, a nakon slikovnica “Proljeće” i “Legenda o sv. Šimi” koje su, također bile zapažene prošle godine, s “Ježevom potragom” Sara je bila najmlađa nagrađena dobitnica među deset nagrađenih na ovogodišnjem natječaju među čak 649 pristiglih slikovnica učenika osnovnih škola iz cijele Hrvatske.

Priča o potrazi zapravo je simpatična priča o pravom prijateljstvu.

– Jež traži prijatelja, ali nitko se ne želi družiti s njim zbog njegovih bodlji, no, na koncu, nakon brojnih avantura ipak je našao družicu ježicu, otkriva mlada autorica.

Djeca u klubu bila su oduševljena druženjem sa Sarom, ali i njenom slikovnicom te su imali brojna pitanja za nju. Najviše ih je razveselilo kada je Sara rekla kako će i dalje nastaviti ilustrirati i pisati slikovnice.

Izvor: Zadarski list