fbpx

Nazor: Pipan nas dobro poznaje, ali to neće biti presudno

Ključno je ne dopustiti im igru pet na pet. Mi smo tip momčadi koja, kada trči, igra. Težimo poenima iz nepostavljene igre, a oni su baš suprotnost. Dakle, ako nametnemo naš ritam, otvara nam se velika mogućnost da kontroliramo utakmicu – kaže Nazor

Iako MZT iz Skoplja nije protivnik iz kategorije najatraktivnijih, mnogo je razloga koji bi večeras u dvoranu Krešimira Ćosića trebali privući velik broj gledatelja. Ono što sve Zadrane najviše zanima jest hoće li utakmici prisustvovati i general Ante Gotovina. Jučer to nije bilo poznato, ali je Ante Nazor još jednom istaknuo.

– Nadamo se. Svima nam je to velika želja.

Što se sportskog dijela tiče, mnogi će doći u dvoranu i da pozdrave Todora Gečevskog, danas udarnu snagu makedonskog prvaka, a nekad ljubimca zadarske publike, prvog stranca s kapetanskom vrpcom, čovjeka koji je u pet godina u Zadru osvojio pet trofeja i ostavio neizbrisiv trag, igrački i ljudski. Zadani će ga sasvim sigurno dočekati u svom stilu i još jednom mu zapljeskati za sve što je napravio. Pljesak bi trebao dobiti i Aleš Pipan, čovjek pod čijim se vodstvom Zadar prošle sezone vratio u ABA ligu, a koji je prije mjesec dana preuzeo MZT.

Dvoboj trenera

S tog aspekta, bit će zanimljiv trenerski dvoboj Nazora i Pipana, budući da su upravo njih dvojica ljetos bila u najužem izboru za trenera Zadra ove sezone. Čelni ljudi kluba su se tada odlučili ukazati povjerenje mladom splitskom stručnjaku i zahvaliti se iskusnijem Slovencu, što mu vjerojatno i nije baš najbolje sjelo.

– Riječ je o ljudima koji su zadužili ovaj klub u svakom pogledu i red je da ih se dočeka na pravi način – kaže Nazor o Gečevskom i Pipanu.

Očekuje li trener Zadra dodatnu motivaciju kod protivnika?

– Sportski motiv je, naravno, iznad svega. Nadam se da će i naši igrači biti vrlo motivirani. Od svojih bivših igrača sam uvijek doživljavao da najbolje igraju baš protiv mene.

Je li Pipan u prednosti što se tiče pripreme utakmice, s obzirom da dobro poznaje većinu igrača Zadra?

– Sigurno jako dobro poznaje gro naše momčadi i dobro će se pripremiti. Vjerojatno će postaviti neke taktičke zamke u tom pogledu, ali iskreno, vođen iskustvom, ne vjerujem puno u to. U Širokom je Velić taktički odlučio faulirati Kaštropila pa je na račun toga dobio utakmicu. Sedam dana kasnije je isto pokušao Bajić s Igokeom pa je zato izgubio, jer je Kaštropil pogađao penale. Ključ je u tome kako si odradio tjedan, koliko je momčad mobilizirana i kako je psihološki pripremljena za te dramatične situacije. Dakle, Pipanu poznavanje naših igrača može biti određena prednost, ali ne vjerujem da će biti krucijalna – smatra trener Zadra.

Nametnuti svoj ritam

Što će sa zadarske strane biti ključ za pobjedu?

– Najvažnije je zaustaviti njihov vanjski šut. Riječ je o iskusnoj momčadi, koja jako dobro čita igru. Igraju dobro, imaju samopouzdanje i ako im se dopusti njihova igra, mogu biti jako neugodni, što su i dokazali. Ključno je ne dopustiti im igru pet na pet. Mi smo tip momčadi koja, kada trči, igra. Težimo poenima iz nepostavljene igre, a oni su baš suprotnost. Dakle, ako nametnemo naš ritam, otvara nam se velika mogućnost da kontroliramo utakmicu.

MZT je ove sezone već dobio dvije utakmice u gostima i to Cibonu i Olimpiju.

– Olimpija je na toj utakmici bila neprepoznatljiva u odnosu na onu, koja je dobila Cantua na gostovanju u Euroligi i odmah nakon toga nas, gdje su od prve minute kontrolirali situaciju u našoj dvorani. MZT ima dva neugodna visoka igrača, koji igraju i unutra i vani. Ostali su šuterski dobri i ako im se to dopusti, što im je Olimpija dopustila, mogu biti vrlo neugodni. Olimpija je izgledala vrlo demoralizirano, ne samo na terenu, nego su imali i neke jako ružne situacije među sobom. Ako ne bude kohezije, timskog duha i ako im se ne suprotstavimo maksimalno agresivno, možemo imati problema. I kada je obrambeno igrala najbolje, Olimpija je imala jako puno rupa. Ovdje smo ih mogli iznenaditi da smo realizirali neke hendikep situacije u kontri. Zato me taj poraz Olimpije od MZT-a zapravo i ne čudi.

Izvor: Zadarski list