fbpx

Nema preseljenja bez donacije

Navodno će uskoro poslati procjene za pravo gradnje koje bismo mi kao Grad onda platili i tu bismo završili cijelu priču oko građevinskih dozvola, kaže Grgurović

Glavni donator koji nam je jedini prišao s pravom ozbiljnom ponudom još uvijek nije dao odgovor jer se razbolio, opisao je trenutačno stanje oko zadarskog azila dogradonačelnik Dražen Grgurović, odgovarajući na pitanje u kojoj je fazi premještaj azila, dodajući i to kako se čeka pravo gradnje od AUDIO agencije.

– Navodno će uskoro poslati procjene za pravo gradnje koje bismo mi kao Grad onda platili i tu bismo završili cijelu priču oko građevinskih dozvola. Ipak, puno nam je važnije preseliti azil, a to ne možemo bez donacije.

Odgovor čekaju, kaže, već mjesec dana i bez toga ne mogu raditi azil jer se „tu radi praktički više od milijun kuna donacija”.

Podsjetimo, donator je austrijski državljanin podrijetlom iz Beča koji je obećao investirati milijun kuna u izgradnju novog azila, ali u građevinskom materijalu koji uključuje desetke tisuća betonskih blokova, betona, željeza, itd. Postavljanje ogradne žice, prema riječima dogradonačelnika Dražena Grgurovića, Grad Zadar bi preuzeo na sebe. Godišnja obveza Grada Zadra u pokrivanju troškova azila je 250.000 kuna, ali je po troškovniku potrebnih radova u ovoj fazi za preseljenje azila potrebno čak 923.710 kuna, što bi trebao namiriti spomenuti austrijski državljanin koji je želio ostati anoniman.

Izvor: Zadarski list