fbpx

Nove promjene na Facebooku: Testira se novi izgled Timelinea

Facebook testira novi format Timelinea koji će sve objave stavljati u jedan stupac s lijeve strane, a u desnom će se, užem stupcu, nalaziti informacije o vašim aktivnostima.

Ova promjena mogla bi se uvesti zbog najčešćih pritužbi korisnika vezanih uz Timeline: dosad su morali po svojem profilu objave pratiti gore-dolje s obzirom na to da su se one pojavljivale u dva stupca i to ne u istoj ravnini.

S novim izgledom nestala je linija koja se nalazila na sredini stranice, a samim time profil manje izgleda kao “timeline”, odnosno “vremenska linija”. Ipak, u desnom gornjem kutu još uvijek se nalazi “kalendar” godina i mjeseci pomoću kojeg možete “preskočiti” na neku od starijih objava, odnosno datuma, javlja Inside Facebook.

U ovom testu lijevi stupac s objavama proširen je, a na desnoj je strani još uvijek prostor za segmente poput “nedavnih aktivnosti”, “prijatelja” ili “lokacija”. Razlika između originalne i ove verzije Timelinea je u tome što su ti segmenti sada u užem stupcu i kad se svi izredaju ispod njih ostaje praznina, umjesto dosadašnjeg pojavljivanja drugog stupca s objavama.

Iz Facebooka su potvrdili da isprobavaju novi izgled kod malog broja korisnika, ali nisu dali nikakve daljne informacije.

Izvor: index.hr