fbpx

Novi iPad Mini i iPad s Retina zaslonom od danas u Hrvatskoj

Nešto više od mjesec dana nakon što je Apple u San Franciscu predstavio svoj iPad Mini, ovaj tablet dolazi i u hrvatske trgovine. Od četvrtka, 29. studenog od 9 sati ujutro moći će se kupiti u iStyle trgovinama zajedno s novom generacijom iPada s Retina zaslonom.

iPad Mini, kao što mu i ime govori, je umanjena verzija megapopularnog iPad tableta s veličinom zaslona od 7,9 inča. Novi model dolazi u crnoj i bijeloj boji. Taj 7,9-inčni tablet s omjerom stranica 4:3 ima određenu prednost pred konkurentskim tabletima s dijagonalom od 7 inča. Naime, područje zaslona veličine je 29,6 četvornih centimetara u usporedbi s 21,9 četvornih centimetara na 16:9 tabletima od 7 inča.

iPad Mini ima istu razlučivost ekrana kao i iPad i iPad 2 – 1024 x 768 piksela. Prve recenzije ovog tableta bile su pozitivne, no sve su isticale samo jednu manu, a to je nedostatak Retina zaslona u visokoj rezoluciji. Prema najnovijim informacijama koje je objavio Huffington Post, nije više pitanje hoće li Apple izaći na tržište s novom verzijom iPada Mini s Retina zaslonom, već je samo pitanje vremena kada će to učiniti. Najvjerojatnije se ovaj model može očekivati tijekom 2013. godine.

Izvor: net.hr