fbpx

Osnovoškolci gradili kuće i naselja

Učenici likovnih sekcija nižih razreda Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje u Zadru u subotu su gradili svoje prve kuće i naselja, no ovoga puta, samo od papira.

Naime, na kreativnoj radionici održanoj proteklog vikenda u prostorijama škole arhitekti iz Društva zadarskih arhitekata zajedno s učenicima projektirali su i gradili kuće od papira od kojih su zatim osmišljavana naselja, a dok su se odlično zabavljala djeca su istovremeno učila odgovorno se ponašati prema prostoru. Istovremeno polaznici radionice upoznali su se s tim tko su arhitekti i čime se bave, tko su urbanisti i kako se ponašati s prostorom.

– Želja nam je ostvariti kontakt s najmlađim generacija u Županiji, naučiti mališane da njeguju prostor i da se prema prostoru ponašaju odgovorno, kaže Marin Bukulin iz Društva arhitekata Zadar.

Ove radionice dio su europskog projekta i odvijaju se pod pokroviteljstvom Zadarske županije. Do sada su u projekt uključene četiri škole: OŠ Biograd, OŠ Benkovac, POŠ “Nova” i OŠ Šimuna Kožičića Benje, a projekt je osmišljen kao niz zabavnih radionica s djecom na inicijativu zadarskih arhitekata kako bi se razvila svijest o prostoru.

Izvor: Zadarski list