fbpx

Pakoštanci na ulicama: Ori se “Zovi samo zovi, svi će sokolovi”

Pakoštanima vlada neopisivo veselje pomiješano sa suzama radosnicama. Brojni auti trube. Svi komentiraju kako je jedina pravda bila sloboda za njihovog Antu kao i za grenerala Markača

Brojini Pakoštanci izašli su na ulice, pjevaju ”Zovi samo zovi, svi će soklovi”, gore bengalke. Pakoštanima vlada neopisivo veselje pomiješano sa suzama radosnicama. Brojni auti trube. Svi komentiraju kako je jedina pravda bila sloboda za njihovog Antu kao i za grenerala Markača.

– Ima boga i pravde. Dobrodošao ante kući- kazo je najbolji generalov prijatelj i suborac Žoni Maksan.

Rodne Pakoštane strepe: Moraju osloboditi Gotovinu, nevin je

Brojne novinarske ekipe već su oko sedam sati počele dolaziti u Pakoštane, rodno mjesto generala Ante Gotovine. Mještani obavljaju svoje svakodnevne jutarnje poslove, no malo tko ne komentira da će u devet sati biti izrečena presuda hrvatskim generalima, a posebno njihovom sumještaninu.

Nestrpljivo se iščekuje devet sati. Već su uključeni televizijski prijamnici u pakoštanskim kafićima, gdje će pojedinci pratiti izricanje presude, no najveći dio mještana najvjerojatnije će dočekati objavu, kako se nadaju – slobode za generala Gotovinu, u svojim kućama. U tom slučaju u vrlo kratkom vremenu organizirat će slavlje.

– Moraju ga osloboditi kad je nevin, rekao nam je jedan Pakoštanac.