fbpx

Po kosi i trapericama, to je tijelo Antonije Bilić!

Mještanin koji je našao kosti: ‘Zagledao sam se u nešto bijelo. Izgledalo mi je kao lopta. Prišao sam bliže i vidio lubanju!’. Policija: ‘DNK analiza je u tijeku, prve rezultate vještačenja imat ćemo danas!’  

Tijelo je pronađeno na smetlištu kamionskog parkirališta, blizu mjesta gdje je zadnji put lociran signal Antonijinog mobitela

11:25 Već danas vještaci Zavoda za sa sudsku medicinu Medicinskog fakulteta u Zagrebu znat će pripadaju li kosti pronađene na kamionskom parkiralištu u Fulaji nedaleko od Modruša ženskoj ili muškoj osobi, a za nekoliko dana vještaci će ustvrditi jesu li pronađene kosti posmrtni ostaci nestale Antonije Bilić, otkrio je to novinarima na mjestu pronalaska Mladen Krajačić, zamjenik županijske državne odvjetnice iz Karlovca, dodajući da su ostaci u Zagreb prevezeni još noćas, a jutros su započela vještačenja DNK analize po nalogu Županijskog suda u Karlovcu.

Potvrdio je da se i dalje pretražuje šire područje mjesta pronalaska u čemu policiji s potražnim psom pomažu HGSS-ovci.

Nije želio komentirati upite o pronađenim dijelovima odjeće kao niti o drugim detaljima iz istrage.

Potvrdio je da je to područje bilo pretraživano tijekom velike akcije tragajanja za Antonijom Bilić, ali ne zna koliko intezivno, jer time nije rukovodio on niti njegova služba.

Napomenuo je da se radi o šumovitom području pa se lako mogao napraviti previd.

Oko 11.15 istražitelji s livade nedaleko od mjesta pronalaska donijeli su nekoliko papirnatih vrećica s, kako se pretpostavlja, novim materijalnim tragovima koje su ondje pronašli.

Potraga bi mogla potrajati još nekoliko sati.

10:47 Na mjestu događaja stigao je Mladen Krajačić, zamjenik županijske državne odvjetnice iz Karlovca. Policijski inspektor koji rukovodi očevidom izvijestio ga je o dosadašnjim rezultatima današnje potrage. Od novinara su se zaklonili iza policijskog kombija.

Ipak, uspjeli smo načuti nekoliko rečenica koje je inspektor rekao Krajačiću. Izvijestio ga je je da su pronašli nekoliko novih tragova. – Sve te tragove mi ćemo izuzeti. Dečki dolje i dalje pretražuju, a svjedoke smo osigurali u Ogulinu – riječi su policijskog inspektora. Istraga se nastavlja.

10:06 – Jučer oko 15 sati išli smo tim putem traktorom. Željko je vozio moj traktor, a ja sam sjedio iza. Vozili smo neki oleander i korito, jasle za konje. Zagledao sam se u nešto bijelo kraj ceste. Izgledalo mi je kao lopta, ali bilo mi je sumnjivo jer znam da tu nema djece. Prišao sam bliže i vidio lubanju. Na njoj nije bilo donje čeljusti – ispričao je Milan Rendulić, mještanin Modruša koji je prvi uočio kosti za koje se sumnja da imaju veze s nestankom Antonije Bilić .
Milan i Veljko dogovorili su se da bi najbolje o svemu bilo izvijestiti njihovog poznanika Josu Pavlića koji je policijski inspektor u PP Ogulin.

– Ubrzo je i on došao na mjesto događaja. On se spustio s druge strane i ušao u žbunje. Našao je kosti i traperice. Mi nismo silazili dolje, to je moglo biti svega dva metra dalje od ceste – kaže Milan Rendulić.

Veljko dodaje da je, kako kaže, kada su vrtili lubanju, uočio žutu gumicu. Njega je to podsjetilo na vrpcu kojom žene vežu kosu. Oni ondje rijetko prolaze. Jednom ili dva put godišnje, ali tim zgodama nisu uočili ništa neobično do jučer.

Prisjećaju se da je tijekom velike potrage za tijelom Antonije Bilić policija pročešljala i taj dio Modruša .

Za ugibalište uz cestu gdje je pronađen skelet kažu da je obično smetlište.

9:32 Miran Rendulić i Veljko Dadasović dvojica su mještana obližnjih sela koji su u utorak u popodnevnim satima prvi uočili posmrtne ostatke u zaseoku Fulaja te o svom pronalasku obavjestili policiju.

Navodno su ondje prolazili traktorom skupljajući drva te su zastali kako bi obavili nuždu. U tome trenutku zatekli su stravičan prizor. Njihov susjed Damir Dračanin kaže da je selom krenula priča o pronalasku posmrtnih ostataka Antonije Bilić, ali je on u svojoj izjavi odmjeren te dodaje kako ništa nije potvrđeno.

 8:47 Nešto poslije 8 sati na mjesto događaja je došlo desetak policajaca koji osiguravaju teren. Zabranjuju pristup šikari gdje su pronađene kosti – kako s državne ceste s D23 tako i s travnjaka. Za to vrijeme čuje se glasan lavež belgijskog ovčara, potražnog psa HGSS-ovaca, s kojim se češlja gusta šikara ispod kamionskog parkirališta. Prema svemu sudeći, nastavak očevida, odnosno istrage na mjestu događaja, mogao bi potrajati cijeli dan. Istodobno, stižu nove neslužbene potvrde, odnosno poveznice između odjeće pronađene na mjestu otkriće skeleta koju je 7. lipnja 2011, na dan kada je nestala, na sebi imala Antonija Bilić.

8:10 – Dva policajca u policijskoj marici probdjela su noć na kamionskom parkiralištu koje mještani zovu Fulaje, na državnoj cesti D-23, nedaleko Jospidola, odnosno Modruša, mjestu gdje su dan ranije pronađene kosti, pretpostavlja se da bi ti tragovi mogli biti ključni u otkrivanju misterija nestanka Drnišanke Antonije Bilić i zatvaranja slučaja koji javnost prati punih 17 mjeseci.

Prostor je još uvijek ograđen policijskom trakom i pristup je strogo zabranjen. Nešto poslije 7 sati na mjesto događaja stigla je jedna ekipa HGSS-ovaca s potražnim psom, a pola sata kasnije pridružio im je još jedan tim. Oni će češljati teren u potrazi za bilo kakvim materijalnim tragovima, koji imaju veze s otkrićem kostiju, odnosno nestankom Antonije Bilić.

Iz PU karlovačke nema novih vijesti. Glasnogovornica PU karlovačke Andreja Lenard kaže da će se u utorak započeti očevid, nastaviti i danas. Policija je potvrdila da su prvu dojavu zaprimili od građanina, Jutarnji je doznao da se radi o lovcu.

Izvor: Jutarnji list