fbpx

Polufinale “isparilo” u sudačkoj nadoknadi

Nogometaši Slaven Belupa u dramatičnoj završnici svladali su Zadar s 3:1 i plasirali se u polufinale Kupa. Počeli su farmaceuti odlično, već u 4. minuti su izjednačili rezultat iz prve utakmice. Šaban je uputio udarac prem golu, Ježina je odbio loptu koja je stigla Vugrincu koji ju je zakucao u mrežu 1:0. Vugrinec se našao u prilici i u 8. minuti kada ga je uposlio Bušić, no nije se dobro snašao, a Zadrani su očistili priliku pred golom.

Prvu ozbiljnu priliku imali su Zadrani u 16. minuti kada je Ivančić uposlio Pericu, a ovaj je pucao pored gola. Lopta se opasno šetala pored vratnice Ježine i na izmaku 17. minute kada je Vugrinec dodao Bušiću koji je skrenuo loptu, ali nedovoljno za zgoditak. Heister je napravio pomutnju upadom u sredinu, proradio je pritom blok Slavena, a pritisak je nastavljen i preko Begonje, no i to su Koprivničani riješili. Vugrinec je u 22. minuti odlično uposlio Šabana koji se odlučio na udarac, a lopta je prošla na oko metar od gola Zadrana.

Najljepšu, doduše neuspješnu akciju prvog dijela, izveli su u 39. minuti slavenaši Delić i Šaban. Delić je ubacio u peterac, a Šaban se sapleo pred golom u vrlo izglednoj poziciji. Prvi udarac u okvir gola za Zadrane imao je Mršić koji je tukao iz daljine, izravno u Pelina. Igra Slavena izgubila je na dinamici izlaskom Vugrinca na poluvremenu što su gosti odmah na početku drugog poluvremena iskoristili i izjednačili te tako stvorili veliku prednost.

U 48. minuti s oko 20 metara nebranjivo je odapeo Mršić, Slavenov “krvnik” iz prošle dvije međusobne utakmice pogodio gotovo u same rašlje Pelinovog gola – 1:1. Mršić je opet zaprijetio u 59. minuti utakmice kada je odapeo iz daljine, lopta je ispala golmanu Slavena, no braniči su to počistili ispred Zadrana. Odličnu priliku za vodstvom imali su farmaceuti u 67. minuti. Lopta je s lijeve strane stigla Šabanu koji je pucao, a loptu je u korner skrenuo Prahić spriječivši siguran gol Slaven Belupa. Bubnjić je na ubačaj Šabana glavom u 76. minuti pucao pored gola i tako upropastio još jednu priliku farmaceuta.

Slavenaši su poveli u 77. minuti. Najprije je Čanađija pogodio vratnicu, natrčao je Šaban i zakucao loptu u mrežu 2:1. Gusto je bilo i nakon izvođenja početnog udarca Slavena, lopta se odmah prenijela u peterac gdje se dogodio sudar Zadrovog vratara i Bubnjića, nakon čega je slavenaš zaradio žuti karton. Zahuktala se završnica utakmice, a Belupo je iz sve snage pokušavao povećati vodstvo. Gol odluke za Slaven na isteku sudačke nadoknade postigao je Igor Bubnjić. Lopta je od Genga iz zadnjeg reda bila ubačena u peterac, a Bubnjić je glavom prebacio loptu u mrežu nemoćnog vratara Zadra.

Nakon posljednjeg sučevog zvižduka uzavrele su strasti, igrači su se zamalo međusobno potukli, no sve se na kraju smirilo.

REKLI SU:
FERDO MILIN, TRENER ZADRA

– Izgubili smo utakmicu jer nismo razmišljali. Kad treba izbaciti loptu, treba ju izbaciti, kada je treba dodati, onda ju dodaj. To nismo radili. Teško ćemo protiv Pule, znamo kako Pamić igra. Bit će promjene u sastavu protiv njih, zaigrati će juniori i nadam se da ćemo izboriti što bolji rezultat. Treba istrpiti mlade igrače, to nije lagan posao. Treba negativnosti izbiti iz svačijih glava.

ROY FERENČUINA, TRENER SL. BELUPA

– Dobro smo otvorili utakmicu i bili bolji, no gol na početku drugog dijela je sve zakomplicirao. Nakon toga smo ušli otvoreno, nismo imali što izgubiti. Stavio sam stopera Bubnjića na napadača. Zadar je dobra ekipa, nije ista od prije mjesec dana. Možda je gužva na kraju bila nepotrebna jer kako su oni igrali prošle dvije utakmice, tako smo mi sada. Sretan sam i zahvalan Bogu na pobjedi.

SLAVEN BELUPO – ZADAR 3:1
KOPRIVNICA – Gradski stadion. Gledatelja: 800. Sudac: Danijel Trampus (Osijek). Pomoćnici: Hrvoje Barišić (Osijek) i Dejan Berger (Osijek). Strijelci: 1:0 Vugrinec (4′), 1:1 Mršić (48′), 2:1 Šaban (77′), 3:1 Bubnjić (90′). Žuti kartoni: Šaban (59), Bubnjić (78), Banović (87), Bilaver (89), Ivančić (90+), Grgić (90+), Pelin (90+).

SLAVEN BELUPO: Pelin 7, Purić 6.5, Grgić 6, Bubnjić 6, Maras 6, Čanađija 6.5, Gregurina 6 (od 72. Brlek – ), Delić 6.5 – Vugrinec 6 (od 46. Geng 6), Šaban 7, Bušić 5 (od 54. Glavica 6.5). Trener: Roy Ferenčina.

ZADAR: Ježina 5.5, Sarić 5, Jerbić 5, Prahić 5, Bilaver 5.5 (od 89. Šimurina – ), Banović 5.5, Begonja 5, Mršić 6 (od 88. Muić – ), Heister 6, Ivančić 5.5, Perica 5.5 (od 70. Surać – ). Trener: Ferdo Milin.

Izvor: Zadarski list