fbpx

Potvrđeno – Rezultati DNK analize i obdukcije: Kosti otkrivene kod Josipdola pripadaju Antoniji Bilić!

Prije dva dana pronađene su ljudske kosti za koje se pretpostavlja da pripadaju nestaloj Drnišanki

NOVO 20:00 – Nakon višemjesečne agonije, konačno je stigla službena potvrda. Kosti otkrivene u Modrušu, u blizini Josipdola, pripadaju mladoj Drnišanki Antoniji Bilić! Informacija je objavljena na tiskovnoj konferenciji održanoj u 20 sati u Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu, gdje su danas tijekom dana stigli rezultati analize i obdukcije provedene na Zavodu za sudsku medicinu u Zagrebu.

U Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu iz zagrebačkog Zavoda za sudsku medicinu stigli su rezultati DNA analize i obdukcije kostiju pronađenih u Fulaji kod Josipdola i točno u 20 sati oni će biti prezentirani novinarima. Tada će se znati jesu li na smetlištu improviziranog kamionskog parkirališta pronađeni ostaci žrtve Dragana Paravinje, 17-godišnje Drnišanke Antonije Bilić, za kojom se traga od 7. lipnja prošle godine.

Podsjetimo, predstojnik Zavoda za sudsku medicinu Davor Strinović izjavio je u srijedu kako su odmah uzeti uzorci bedrene kosti, zubiju i kose i kako se krenulo s DNK analizom. Najavio je kako će analiza biti gotova do ponedjeljka, ali i istaknuo kako će se potruditi da bude gotova i ranije.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je danas da će policija provjeriti je li bilo propusta u potrazi za Antonijom Bilić.

“Prije svega, treba sačekati rezultate obdukcije, odnosno rezultate utvrđivanja DNK, a što se tiče ostaloga, policija će provjeriti je li bilo propusta. Ne mogu konstatirati da je bilo, sve će se provjeriti pa ćemo tek onda moći zaključiti jesu li policija i oni koji su sudjelovali u akciji traganja nešto propustili napraviti”, izjavio je Ostojić nakon današnje dodjele nagrada Državne uprave za zaštitu i spašavanje “Naročit pothvat 2012.” u Centru za kulturu “Trešnjevka”.

Izvor: Jutarnji list