fbpx

Prvo jutro na slobodi! Gotovina: Želim na more, razviti jedra

– Nisam siguran da ću sutra otići u Vukovar, bit će prilike da odem i poklonim se žrtvama, mojim prijateljima i suborcima, ali to ne mora biti sutra, kazao je

S osmijehom na licu, veseo i odmoren, general Ante Gotovina izišao je jutros iz svoje obiteljske vile na zagrebačkom Srebrnjaku. Nakon prospavane prve noći na slobodi general je iz kuće izašao jutros oko devet sati u pratnji svog kuma i prijatelja Željka Dilbera. Dobro se kaže, naspavao.

– Ovo je poslije toliko vremena bila moja prva noć slobode. Malo je čudno, ali snaći ćemo se. Dojmovi se polako skupljaju, ima još vremena da sve dođe na svoje, kazao je vidno raspoloženi general našem novinaru.
Rekao je da će s prijateljima i svojim odvjetnicima popiti kavu, no danas ipak neće na druženje s građanima.

– Pokušat ću otići malo dalje, kazao je Gotovina.

U Pakoštane, pitali smo ga. Kazao je možda i u Pakoštane, samo da je more kojeg se tijekom dugogodišnje boravka u zatvoru silno zaželio. Poželio je kaže “dignuti jedra”. U rodni će kraj najvjerojatnije tijekom idućeg tjedna. Treba se prvo naviknuti na život na slobodi. Što se privatnog života tiče, Gotovina je bio škrt na riječima. Samo je kratko kazao da i tu slijede prilagodbe.

– Treba ići korak po korak, priznao je general našem novinaru kad se oko 11 sati vratio kući s kave i sastanka.

– Izvojevali smo ovu pobjedu s odvjetničkim timom uz potporu hrvatske države i institucija mistarstva pravosuđa i ministarstva obrane, ovo je naša zajednička sto-postotna pobjeda, naglasio je Gotovina.

Kući se vratio s knjigom “Rak na duši” autorice dr. Nele Sršen.
A, koliko generalu Gotovini godi biti na slobodi svjedoči i njegov prijateljski stav prema brojnim novinarskim ekipama koje su ga dočekale ispred kuće.

– Da vas pitam, jeste li popili kavu. Niste? Pa dođite onda, popijte kavu, pozvao je Gotovina okupljene novinare uz jednu zamolbu, da isključe svu opremu.

Pitali smo ga hoće li se odazvati pozivu da dođe u Vukovar.

– Nisam siguran da ću sutra otići, imat ću priliku da odem i da se poklonim žrtvama, mojim prijateljima i suborcima, ali to ne mora biti sutra, kazao je.

 Izvor: Večernji list