fbpx

Roka Keru na sljedeće ročište dovest će policija!

Roka Keru, nedavno osuđenog zbog dva razbojništva i Mateja Mirkova tužiteljstvo tereti za niz krađa koje su počinili tijekom 2009. i 2010. godine pričinivši štetu od 30-ak tisuća kuna na štetu više građana

Zbog nedolaska kick-boksača Roka Kere iz Bibinja koji je zajedno sa svojim sumještaninom Matejem Mirkovim optužen za niz krađa tijekom 2009. i 2010. godine teških više od 30 tisuća kuna, njima je jučer odgođeno sudsko ročište te je novo zakazano za 7. prosinca. No na to će ročište po nalogu suca Domagoja Kurobase Keru dovesti zadarska policija.

Razlog takvoj odluci najvjerojatnije leži u činjenici da je Kero na zadarskom Županijskom sudu prošli tjedan proglašen krivim za dva razbojništva i nepravomoćno osuđen na tri i pol godine.

Tužiteljstvo je Keru i Antu Batura, koji je istom presudom osuđen na četiri godine i devet mjeseci zatvora, teretilo za razbojništvo u ožujku prošle godine, kada su uz prijetnju opljačkali 61-godišnju Biograđanku, te za pljačku automat-kluba u Zadru dva mjeseca kasnije. U oba slučaja su bili maskirani. Nakon čitanja presude obojica su bila puštena iz pritvora gdje su odležali godinu i pol dana.

Izvor: Zadarski list