fbpx

Šarlija: Uranija mi je umjesto objašnjenja zaprijetio kaznenim progonom

Odmah na početku 1996. godine proglašena sam tehnološkim viškom i dobila sam otkaz. Žalila sam se na tu odluku, ali je nakon šest godina donesena pravomoćnu odluku da mi se žalba odbija. To sam saznala nedavno. Deset godina me nitko nije obavijestio o tome. Nitko, pa ni naš zastupnik Vedran Uranija

Najpoznatiji zadarski sindikalist Vedran Uranija našao se na meti napada nekolicine radnika bivšeg autoprijevoznika Croatia Zadar Line koji ga kritiziraju zbog neprofesionalnog rada. Od njih nekolicine javno je odlučila progovoriti Iva Šarlija, nekadašnja blagajnica jednog od dva sindikata u Croatia Zadar Lineu.

– Odmah na početku 1996. godine proglašena sam tehnološkim viškom i dobila sam otkaz. Žalila sam se na tu odluku, ali je nakon šest godina donesena pravomoćnu odluku da mi se žalba odbija. To sam saznala nedavno. Deset godina me nitko nije obavijestio o tome. Nitko, pa ni naš zastupnik Vedran Uranija. Ponovno proživjeti sve to za mene je bilo isto kao da sam još jednom dobila otkaz. Tražila sam od Uranije objašnjenje, a on mi je zaprijetio kaznenim progonom, kaže Iva Šarlija koja je u trenutku kada je dobila otkaz imala četvero maloljetne djece.

Izvor: Zadarski list