fbpx

Šibenski pomorac nestao na Dalekom istoku s broda Lošinjske plovidbe

Brod Maja se nalazi cca. 60 milja od Tajvana, na svojoj plovidbi prema kineskoj luci Fuzhou, a kako se 50-godišnji V.M. jutros nije pojavio na radnom mjestu, zapovjednik broda je, nakon bezuspješne pretrage broda, podigao javnu uzbunu

S broda “Maja” koji je plovio prema kineskoj luci Fuzhou nestao je 50-godišnji hrvatski pomorac, konobar V.M., izvijestili su iz hrvatske brodarske kompanije Lošinjska plovidba – Brodarstvo d.o.o.

Doznajemo da je riječ o šibenskom pomorcu.

Lošinjska plovidba – Brodarstvo d.o.o. izijestila je javnost o nestanku člana posade broda “Maja”, konobara V.M., rođenog 1962.

Brod Maja se nalazi cca. 60 milja od Tajvana, na svojoj plovidbi prema kineskoj luci Fuzhou, a kako se V.M. jutros nije pojavio na radnom mjestu, zapovjednik broda je, nakon bezuspješne pretrage broda, podigao javnu uzbunu.

Sukladno pomorskim pravilima, brod je zaustavio putovanje i krenuo u pretragu akvatorija, obaviješteni su svi obližnji brodovi te pokrenuta helikopterska pretraga od strane MRCC Tajvan (Maritime Rescue Cooridnation Center).

Kompanija je u kontaktu s obitelji nestalog, sindikatom pomoraca te svim spasilačkim službama nadajući se sretnom završetku i pronalasku nestalog, javlja Lošinjska polovidba.

Izvor: Novi list