fbpx

Sindikati pozivaju na podršku generalima Gotovini i Markaču: “Hrvatski branitelji zaslužuju istinu i pravdu”

Pod geslom “Zajedno i dostojanstveno za istinu!” branitelji Republike Hrvatske zajedničkim akcijama dočekuju izricanje presude Haaškog suda hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču. Hrvatska udruga sindikata poziva sve branitelje članove HUS-ovih udruženih sindikata, svoje članove i simpatizere da se odazovu ovoj manifestaciji.

U četvrtak, 15. studenoga u 17.00 sati na Mirogoju će biti položeni vijenci i upaljene svijeće za poginule branitelje. Potom s Mirogoja do centralnog zagrebačkog trga kreće mimohod, da bi u 19.00 u Zagrebačkoj katedrali bila održana misa, a potom i bdijenje za pravdu i istinu kako u ovom tako i u drugim slučajevima procesuiranja hrvatskih branitelja.

Završni događaj odvit će se u petak, 16. studenog kada će na Trgu Bana Jelačića biti organizirano zajedničko praćenje prijenosa iz Haaga putem video zida.

“Hrvatski branitelji zaslužuju istinu i pravdu. Hrvatski branitelji zaslužuju našu zahvalnost i solidarnost. Pružimo im podršku kakvu zaslužuju!”, pozvao je u priopćenju predsjednik HUS-a Ozren Matijašević.

Izvor: index.hr