fbpx

Studentica nije silovana ni mikserom ni bocom: Stravične ozljede nanesene su rukom!

Stravično silovanje u Podstrani kod Splita, u kojem je Splićanin Roko Šimac nanio teške i po život opasne ozljede svojoj vršnjakinji, ipak nije, prema informacijama do kojih je došao Jutarnji list, izvedeno mikserom ili nekim sličnim kućanskim predmetom, kako su objavili neki mediji.

Strašne posljedice
Prema našim informacijama, Roko je rukom koja je u anus ušla oko 50 centimetara, odnosno do lakta, djevojci doslovce izvadio komade tankog crijeva, navodno i nekoliko metara. Pritom joj je teško ozlijedio i debelo crijevo. Iako liječnici splitskog KBC-a nizom operacija pokušavaju rekonstruirati taj dio djevojčine utrobe, a prva operacija u petak navečer, kada je djevojka zaprimljena u komatoznom stanju, trajala je više od četiri sata, prema svemu sudeći, studentica će do kraja života trpjeti strašne posljedice te večeri. Navodno je riječ o trajnom teškom invaliditetu.

Policija i Državno odvjetništvo ulažu velike napore u rekonstrukciju događaja. Problem je što se glavni akteri, Roko i njegova žrtva, gotovo uopće ne sjećaju tog događaja.

Velike rupe u sjećanju
Djevojka je u međuvremenu došla svijesti i stabilno je, no istražiteljima nije mogla ispričati ništa što bi im koristilo, a sličan je i Rokov iskaz. Osim alkohola koji je pronađen u njegovoj krvi, studenti su tog dana na zabavi najvjerojatnije konzumirali i teške droge, što je u kombinaciji dovelo do black-outa, odnosno prouzročilo velike rupe u sjećanju.

Pretražena kuća
Podsjetimo, studenti su u petak navečer u Podstrani organizirali proslavu oslobađajućih presuda hrvatskim generalima. Na meniju su bili meso s roštilja, alkohol, marihuana te neke teže droge. U jednom trenutku na tulum su zajedno došli Roko i nesretna djevojka. Prema iskazima drugih okupljenih, bili su pod utjecajem alkohola te su se počeli maziti i dodirivati pred svima. Društvo se povuklo iz prostorije da bi im dali privatnosti, a vratili su se nakon nekog vremena, najmanje 45 minuta.

Zatekli su strašan prizor – na podu je u lokvi krvi ležala razodjevena 20-godišnjakinja, a Roko je, kao u bunilu, stajao iznad nje. Odmah su pozvali Hitnu pomoć koja je djevojku u besvjesnom stanju otpremila u splitski KBC, gdje su joj kirurzi nadljudskim naporima hitnom operacijom spasili život. Dr. Hrvoje Tomasović, kirurg koji je operirao studenticu, rekao je da ne samo da takve ozljede u svojoj 20-godišnjoj karijeri nikada nije vidio nego da ih nije uspio pronaći ni u svjetskoj medicinskoj literaturi.

Policija je odmah pretresla kuću u kojoj se zločin dogodio, no nisu pronašli nikakvo mehaničko sredstvo pogodno za nanošenje takvih ozljeda. Njihov je posao, doznajemo, gotov jer istragu vodi Županijsko državno odvjetništvo u Splitu, koje će narediti sva potrebna vještačenja.

Istraga se ipak ne okreće prema drugim sudionicima zabave jer istražitelji vjeruju da su govorili istinu kada su rekli da nisu bili prisutni u vrijeme kad se sve to događalo. No zanimljivo je da je policija u kaznenoj prijavi djelo okarakterizirala kao silovanje s posljedicom teških tjelesnih ozljeda.

Pod utjecajem opijata?
Naime, dosta se govorilo o tome kako je i djevojka bila pod utjecajem opijata. U tom bi slučaju, da je ona bila bez svijesti u trenutku događaja, bila riječ o spolnom odnosu s nemoćnom osobom. No čini se da su policajci pronašli dovoljno dokaza da djelo okarakteriziraju kao prisilni spolni odnos.

To bi doslovce značilo da ona nije pristala na spolni odnos, već ju je Roko na to prisilio i pritom teško ozlijedio. Prijeti mu zatvorska kazna od najmanje tri do najviše deset godina. Njegovu obranu preuzeo je splitski odvjetnik mr. sc. Željko Gulišija, poznat po zastupanju osumnjičenih za najteža kaznena djela, poput Edija Mišića, Splićanina kojeg se tereti za ubojstvo meksičke turistice Selene Macedo na Marjanu ovog ljeta.

Osumnjičeni Roko Šimac je u svom iskazu policiji rekao da djevojku nije namjeravao ozlijediti, ustvrdio je da ju je samo zadovoljavao prstima te da je odnos bio dobrovoljan.

 Izvor: Jutarnji list