fbpx

TREND: U boji sezone

Ono što su pastele ili neon bile u ljetnim danima sada je kobalt plava – hit boja sezone! Svjetski dizajneri nisu mogli odoljeti luksuznoj nijansi plave, koja je pravi pop of color uzevši u obzir bogate, ali tamne jesenske nijanse koje sada vladaju ‘high street’ trgovinama.

Alberta Ferretti i Jean Paul Galutier izradili su bunde u ovoj boji, Iceberg i Sportmax kapute, dok Lanvin, Carven i Paco Rabanne svoje klijentice žele vidjeti u seksi haljinama. Stella MeCartney voli ženstvene, a Haider Ackenmann predimenzionalne kreacije. Najpopularnije su kombinacije plave i crne, klasična ali dovoljno zanimljiva, te total look, odnosno boja na boju. Hrabre fashionistice okušale su se u kombiniranju kobalt plave i printeva ili drugih jarkih boja, dok se romantičarke pouzdaju u suptilne neutralne nijanse.


Dakle, izuzetna prednost kraljevsko plave, kako je neki nazivaju, jest nevjerojatno velika mogućnost interpretacija. Odlučite li prigrliti ovaj trend, ne bojte se eksperimentirati. Kombiniranje kobalt plave na sve moguće načine svakako će obojiti vašu zimsku garderobu. Ako niste potpuno sigurni, jedan komad bit će dovoljan da budete moderni i u stilu, ali istovremeno vjerni sebi.

Izvor: Antonia Ponoš/moda.hr