fbpx

UDRUGA “ŽIVI ZID” POKRENULA AKCIJU: Grdović i Rončević pjevat će za Vukiće

U sklopu humanitarne akcije za pomoć obitelji Vukić, koju je pokrenula građanska udruga “Živi zid”, u četvrtak 22. studenoga u dvorani Jazine održat će se veliki koncert na kojemu će nastupiti Mladen Grdović, Hari Rončević i brojne klape. Prihod od ulaznica uplatit će se na račun za pomoć obitelji Vukić.

Četiri dana prije, u nedjelju 18. studenoga, organizirat će se aukcija slika u kafiću “Porthos” u Zadru, s koje će prihodi također otići za pomoć obitelji Vukić, kojoj je ovih dana besplatnu pravnu pomoć ponudio zagrebački odvjetnik Zvonimir Hodak.

Obitelj bi s odvjetnikom trebala utvrditi koje daljnje korake mogu poduzeti u spašavanju svoga doma u kojem će boraviti još petnaestak dana, za kada im je odgođena deložacija iz obiteljske kuće stare dvjesto godina.

Kažu da su se dosad mnogi javili kako bi im ponudili pomoć da pokušaju otkupiti kuću od Slovenca Blaža Sotlara, čija ju je tvrtka “Boškarin gradnja” kupila na javnoj dražbi Općinskog suda u Zadru zbog poreznog duga.

− Nadamo da ćemo sada imati veće šanse u borbi protiv sustava i zakona koji ne vrijede jednako za sve − poručila je obitelj Vukić, čiji su problemi počeli nakon što je porezni dug narastao na 300 tisuća kuna.

Budući da su u međuvremenu digli hipotekarni kredit za adaptaciju potkrovlja, banka se upisala u vlasnički list pa je, kad je dug došao na naplatu, kuća prodana, a banka je uzela novac. 

Izvor: Slobodna Dalmacija