fbpx

Zadarski sud obrušio se na odvjetnika Hodaka

Na navode zadarske obitelji Vukić koja je na konferenciji za novinare iznijela podatak da je deložirana iz obiteljskog doma unatoč činjenici da su slovenska tvrtka Boškarija gradnja i njezin vlasnik Blaž Sotlar kuću prodali Urški Kos, kao i na optužbe iznesene na račun Općinskog suda i sutkinje Dubravke Novković, priopćenjem se oglasio Općinski sud u Zadru

‘Obitelj Vukić je koristeći medije senzibilizirala javnost slanjem negativne poruke, odnosno pozivanjem na nepoštivanje pravomoćnih sudskih odluka. U konkretnom slučaju, 8. studenoga 2012. godine provedeno je ročište radi ispražnjenja nekretnine i predaje iste u posjed ovrhovoditelju Boškarija gradnji.

Pri samom zakonskom određenju provedenog ročišta uočava se da je u konkretnom slučaju riječ o predaji u posjed, a ne u vlasništvo, a ovim se naglasak stavlja na razlikovanje dvaju pojmova. Iz navedenog proizlazi da pri provođenju deložacije nije važno tko je vlasnik, već tko je ovrhovoditelj s pravomoćnim i ovršnim rješenjem, što je u konkretnom slučaju bila Boškarija gradnja u trenutku dovršenja deložacije.

Što se tiče Općinskog suda u Zadru, postupak je proveden u potpunosti u skladu s odredbama Ovršnog zakona i nije bilo nepravilnosti u radu suda, odnosno sutkinje Dubravke Novković’, stoji u priopćenju Općinskog suda u Zadru koje potpisuje glasnogovornica Katarina Zdunić.

Upućena je i kritika odvjetniku obitelji Vukić, Zvonimiru Hodaku, koji je, kako stoji u priopćenju, ‘zakonitost rada suda i sutkinje doveo u pitanje na neprimjeren način jer postoje načini kojima bi punomoćnik trebao skrbiti o pravima svojih stranaka, a koji nikako ne bi trebali uključivati medijsko ocrnjivanje rada sudaca i sudova pa posljedično i rada cjelokupnog pravosuđa’.

Izvor: tportal.hr