fbpx

Zadranke pretrčale Pulu

Novu pobjedu ostvarile su košarkašice Zadra, ovaj puta u Puli u četvrtom kolu A-1 lige. Domaće igračice slovile su kao favorit u ovom dvoboju, ali su Zadranke ponovo iskoristile svoju odličnu fizičku pripremljenost i zonskim presingom u drugom dijelu potpuno su slomile svoje protivnice.

Početak utakmice pripao je Puli, a Zadranke je u igri držala Lara Nikpalj koja je vezala tricu i dvicu. U 4. minuti svoju seriju tricom i dvicom je otvorila Davorka Balić i Zadar je vodio 10:6. No, tada dolazi do pada Zadra, odnosno Puljanke kreću u svoju seriju. Na krilima odlične Amerikanke Chesleae Pickering Pula se odvaja. Pogađaju domaće tada i tri trice za redom i u roku od dvije minute od malog plusa, košarkašice trenerice Marije Mazije dolaze do sedam poena minusa (23:16) u devetoj minuti.

– Puljankama se u tom trenutku otvorio šut i uspjele su napraviti razliku. No, prije svega čvrstom obranom mi smo se uspjeli vratiti do poluvremena, odnosno zadržati Pulu da ne ode na veliku razliku – objasnio je Šime Vidaković, pomoćni trener Zadra.

Žana Cvjetković i Lara Majstorović pogodile su potom za vraćanje u egal. Veći dio druge četvtine igrao se koša za koša. Konstantno su Puljanke bile u maloj prednosti, ali redovito su se Zadranke vraćale, tako da je poluvrijeme završilo 40:38 za Pulu.

– Dogovorili smo se u svlačionici da ćemo u drugom dijelu pokušati iskoristiti našu odličnu fizičku pripremljenost, tako da smo od prve minute nastavka zaigrali zonski presing kojega smo držali gotovo do kraja utakmice.

I to je upalilo. Cvjetković je ponovo vezala pet poena, a odgovorila je za Pulu Antonia Jakelić. Krenula je tada i najbolji strijelac Zadra ove sezone Antonia Erslan sa pet vezanih poena, a nastavila je pogađati i Balić i Zadar je u četvrtoj minuti nastavka imao već +11 (44:55). Domaću ekipu u igri je držala Pickering, ali Erslan nije dala da rezultat se vrati u egal. No, što je više vrijeme odmicalo, to je više postajalo jasno da Pula neće imati snage stići razigrane i rastrčane Zadranke.

– Izdržale su naš presing samo tri minute. Nakon toga smo ih uspjeli slomiti. Dobro smo branili reket i nismo dopuštali Puljankama da se spuštaju na niski post. Malo smo im onda otvorili vanjski šut, a one su pogodile devet trica, no to im nije pomoglo. Djevojke su odigrale zaista fantastično, borbeno. Lara Majstorović je izvrnula zglob, ali stisla je zube, i nastavila igrati. Imali smo zaista dobru večer – dodao je Vidaković.

ROCKWOOL PULA – ZADAR 73:82
(23:20, 17:18, 16:26, 17:18)

PULA – Dvorana SC Mirna. Gledatelja: 70. Suci: Pavlović (Rijeka), Bakić (Rijeka), Koraca (Poreč).

ROCKWOOL PULA: Ličina 21 (2-2), Đukić 11 (1-2), Jakelić 5. Dikić 7 (2-2), Pieckering 16 (6-7), Tukić, Šturbej, Mišić, Ramljak 7 (3-4), Zubak 6 (2-7). Trener: Ivan Đukić.

ZADAR: Majstorović 12 (0-2), Cvjetković 13, Balić 27 (5-6), Erslan 19 (4-4), Nikpalj 7 (0-2), Štrmelj 4, Frakin, M. Erslan, Bodrožić, Baždarić, Žilić, Pavičić. Trenerica: Marija Mazija.

Šut za dva: Rockwool Pula 15-34 (44%); Zadar 25-48 (52%).

Šut za tri: Rockwool Pula 9-26 (34% – Tičina 3, Dukić 2, Pickering 2, Dikić, Jakelić); Zadar 6-15 (40% – Erslan 3, Balić 2, Nikpalj).

Slobodna bacanja: Rockwool Pula 16-19 (84%), 14-19 (73%)

Skokovi: Rockwool Pula 33 (13); Zadar 20 (8).

Izvor: Zadarski list