fbpx

Antonijin lijes na sahrani nosit će HGSS-ovci: Bit će nam čast

Drniš i Kričke oblijepljeni su osmrtnicama. Cijela obitelj teško se nosi s gubitkom, ali utjehu pronalaze u molitvi. Pogreb će biti u srijedu u 14 sati na groblju u Drnišu

Drniš i Kričke u ponedjeljak su oblijepljeni osmrtnicama Antonije Bilić. Uz obavijest o smrti i pogrebu, obitelj je napisala i stihove pjesme Tina Ujevića Igračka vjetrova – “Leti ko lišće što vir ga vije, za let si, dušo stvorena…”.

Pogreb Antonije Bilić bit će u srijedu u 14 sati na Groblju sv. Ivana u Badnju kraj Drniša, a brojna ožalošćena obitelj moli da bude oslobođena od žalovanja, te da se umjesto svijeća i vijenaca novac uplati kao prilog Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja.
Koliko je obitelj Bilić zahvalna HGSS-ovcima na trudu koji su dali u potrazi za Antoniom, pokazuje i to što će na sahrani lijes nositi pripadnici HGSS-a.
O organizaciji posljednjeg ispraćaja s obitelji Bilić razgovarao je pročelnik šibenske stanice HGSS-a Anton Vukićević.

HGSS: “Emotivno smo se vezali i identificirali s obitelji”

– Obitelj je iskazala takvu želju i nama će biti čast ispuniti je. Sudjelovali smo u brojnim ovakvim potragama, a ova je, na žalost, završila pronalaskom mrtvog tijela. Stotine i stotine članova HGSS-a iz čitave Hrvatske su u potrazi za Antonijom proveli tisuće i tisuće sati, tijekom kojih su i sami emotivno vezali i identificirali s obitelji. Svi smo pozorno pratili sve što se događalo u ovom slučaju, koji ćemo u srijedu završiti sudjelovanjem u posljednjim ispraćajem – rekao je Vukućević.

Osim HGSS-a, obitelji je stalno na pomoći i drniški župnik fra Petar Klarić. Obitelj je najprije iscrpljena dugotrajnom neizvjesnošću, a onda tugom. Roditelji Milka, sestre Ana i Katarina, te brat Niko teško se nose s gubitkom, ali utjehu pronalaze u molitvi.

Grad Drniš će financirati troškove sahrane

Na pomoći obitelji Bilić je i Grad Drniš, koji će financirati troškove sahrane. Dogradonačelnica Vlatka Duilo rekla je da će Grad obitelji Bilić pomoći i financijski i na bilo koji drugi način bude potrebno.

HRVATSKA GORSKA SLUŽBA SPAŠAVANJA, 10 000 Zagreb, Kozarčeva 22 Žiroračun: 2360000 – 1101738192. Prikupljena sredstva bit će utrošena za opremanje drniške podružnice Hrvatske gorske službe spašavanja.

Obitelj Bilić preuzela Antonijine posmrtne ostatke

Obitelj Bilić je u ponedjeljak popodne preuzela posmrtne ostatke Antonije Bilić u zagrebačkom Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku. Pogrebnim kolima pogrebnog poduzeća “Čabraja” posmrtni ostaci djevojke prevezeni su u mrtvačnicu na drniško gradsko groblje.
Jutarnji list javlja kako je vlasnik pogrebnog poduzeća, Mladen Čabraja, sam ponudio da će financirati prijevoz. Čabraja je istaknuo kako ga je tragedija potresla te je njegov doprinos da o trošku tvrtke prevezu posmrtne ostatke Antonije najmanje što može napraviti za obitelj Bilić.

Izvor: 24 sata