fbpx

Bacili eksploziv pred kuću vlasnika disko bara “Forum”

Dvojica Turanjaca privedena zbog bombaškog napada, treći navodno umirovljeni policajac

Zbog aktiviranja improvizirane eksplozivne naprave pred obiteljskom kućom svog susjeda u Turnju policija je uhitila i na kriminalističko istraživanje privela Borisa i Marina Santinija, dok se još uvijek traga za trećim sudionikom ovog bombaškog napada, a on je, navodno, umirovljeni policajac sa zadarskom adresom.

Kriminalistička istraga

– U ponedjeljak oko 20 sati zaprimljena je dojava o eksploziji nepoznate naprave ispred kuće u vlasništvu 56-godišnjaka u Turnju. Očevidom je utvrđeno da je nepoznati počinitelj ispred dvorišta obiteljske kuće bacio improviziranu eksplozivnu napravu, a u eksploziji su oštećena dvorišna vrata – izvijestio je glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan, dodajući kako policija provodi kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca iz okolice Biograda u dobi od 26 i 29 godina za koje se sumnja da su počinitelji kaznenog djela okarakteriziranog kao dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Meta – vlasnik Foruma?

U ovom malom priobalnom mjestu koje je u ponedjeljak navečer uznemirila glasna eksplozija mogle su se čuti priče kako je meta napada trojice bombaša zapravo sin vlasnika kuće, inače vlasnik popularnog noćnog okupljališta mladih Zadrana City bara Forum i bivši dečko “kraljice hrvatske estrade” Jelene Rozge, 30-godišnji Marko Budanović. On, međutim, nije bio raspoložen za komentar događaja pa ni glasina da su povod ovom brutalnom napadu bile neke ranije nerazriješene razmirice i iznuda.

Po okončanju kriminalističkog istraživanja znat će se više o svim okolnostima događaja u kojem, srećom, nitko nije stradao.

Izvor: Zadarski list