fbpx

Beba u gostima: Kratki vodič za blagdanska druženja

Blagdanska obiteljska okupljanja veselje su za cijelu obitelj, ali za one s malom djecom i zahtjevni zadatak Evo kako možete elegantno preživjeti te ‘zeznute’ društvene situacije koje će vam donijeti beba

Kako maknuti dijete od nametljivih rođaka
Kad stignete na proslavu, odredite svoj mirni prostor, utočište u koje možete pobjeći kad vam bude potrebno. Kad procijenite da je djetetu dosta svega, recite: ‘Divno je vidjeti vas sve, ali sad ćemo vas na neko vrijeme napustiti da se malo odmorimo’, savjetuje patronažna sestra.

Kako premotati pelenu u tuđoj kući
‘Diskretno se zaputite u kupaonicu i sa sobom ponesite putnu podlogu za prematanje’, savjetuje majka Ana Barić. ‘Samo dobro zamotajte iskorištenu pelenu i bacite je u vanjski koš za smeće.’

Kako maknuti intenzivan parfem s djetetove kože/odjeće
Prekrivači od muslina sjajna su brana od parfema, osobito onih jakih mirisa koji mogu nadražiti osjetljivu bebinu kožu. Imajte ih nekoliko u bebinoj torbi i u jedan od njih zamotajte bebu kad ju dajete u ruke nekome tko je namirisan jakim parfemom. Nitko neće otkriti zašto to radite.

Kako otići
‘Nije mi bio problem navesti dijete kao razlog za odlazak kući’, kaže Ivana Rodić. ‘Na jednoj je zabavi David zaspao u svojim kolicima, ali moj suprug i ja smo željeli otići pa sam rekla da je nemiran i da moramo ići. Svi to rade.’

Kako dojiti kad vam je neugodno
Postoje mnogi proizvodi na tržištu, kao što su šalovi i pelerine koji će vas pokriti. Ako vam je neugodno dojiti u javnosti ili ste sramežljivi, nađite miran kutak u kojem se možete udobno smjestiti, sjednite uz čašu vode i nemojte se smesti.

Kako bezbrižno prespavati izvan doma
Badnja noć mogla bi biti prva koju ste odlučili provesti izvan svog doma, ali bebama treba osjećaj sigurnosti, pa se što više držite rutine.

Poznate stvari koje ste ponijeli od kuće pomoći će bebici da se smiri u nepoznatome prostoru, stoga spakirajte njezinu uobičajenu posteljinu i igračke. I neka vas ne uzrujava cmizdrenje u 3 ujutro.

Vaš domaćin mora biti svjestan da postoji mogućnost da ga probudite usred noći. Samo se odmah pobrinite za bebu i nemojte se zbog toga uzbuđivati.

Izvor: zadovoljna.hr