fbpx

Danas odluka hoće li se “piroman” iz Nadina braniti sa slobode

Požarom je bila zahvaćena velika površina maslinika i vinograda te niskog i visokog raslinja, a prijetila je i neposredna opasnost da plamen zahvati kuće i gospodarske objekte u zaseoku Brzoje te mjesno groblje i crkvu

Zbog neuredne dostave sudskog poziva koji je “putovao” na relaciji između pritvora zatvora u Zadru i bolnice za osobe lišene slobode u Zagrebu, jučer je odgođena rasprava koja je trebala biti održana na Općinskom sudu u Zadru kod suca Domagoja Kurobase, a protiv 64-godišnjeg Šime Marijačića iz Nadina, zbog izazivanja požara.

“Dovođenje u opasnost života i imovine”
Naime, ovaj je 64-godišnjak od kraja kolovoza ove godine u pritvoru, a u međuvremenu je, kako smo saznali, neko vrijeme proveo i u zatvorskoj bolnici pa mu je poziv za raspravu zakasnio.

Protiv njega je početkom rujna ove godine Općinsko državno odvjetništvo podiglo optužnicu zbog kaznenog djela koje je okvalificirano kao dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Riječ je o slučaju od ovoga ljeta, a prema optužnom prijedlogu zadarskog Općinskog državnog odvjetništva on je 21. kolovoza oko 13.20 sati u zaseoku Batovići u Nadinu, šibicom zapalio suhu travu te ju ostavio bez nadzora iako je bio svjestan da je travu zapalio u sušnom ljetnom razdoblju u blizini naseljenog mjesta, zbog čega se vatra nošena sjeverozapadnim vjetrom proširila.

Požarom je bila zahvaćena velika površina maslinika i vinograda te niskog i visokog raslinja, a prijetila je i neposredna opasnost da plamen zahvati kuće i gospodarske objekte u zaseoku Brzoje te mjesno groblje i crkvu.

U pritvoru od kolovoza
Požar su ugasili pripadnici vatrogasnih postrojbi, a bio je angažiran i protupožarni avion Kanader te air traktor. Nakon uhićenja on je bio predan pritvorskom nadzorniku, a potom ga je saslušao i sudac istrage Županijskog suda u Zadru koji mu je odredio pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Saznali smo, također, kako bi se upravo danas trebala donijeti odluka hoće li Marijačić još uvijek ostati iza rešetaka ili će, pak, biti pušten da se brani sa slobode.

Izvor: Zadarski list