fbpx

Do sada upisano tri tisuće pacijentica

Upisano je oko tri tisuće pacijentica iako je 20 tisuća žena Zadarske županije izvan mreže primarne ginekološke zaštite. Nažalost, pokazalo se kako su žene vrlo nemarne kada je u pitanju odlazak ginekologu. Jedan dio uopće ne ide na ginekološke preglede, a jedan dio ide kod liječnika u privatnoj praksi, kazala je dr. Renata Bek

Zadranke koje nemaju odabranog ginekologa do daljnjeg imaju mogućnost upisa kod dviju mladih liječnica primarne ginekološke zaštite – dr. Ive Marić i dr. Ane Bačić. Mlade liječnice pacijentice upisuju svakim radnim danom u ambulanti Doma zdravlja, u zgradi “Hitne”, gdje već nekoliko godina radi dr. Domagoj Krpina.

Nakon što svaka upiše minimalno 1.500 pacijentica, ginekologinje će sklopiti ugovor s HZZ-om. Prema najnovijim podacima dr. Marić koja je do sada upisala oko 2.000 tisuće pacijentica to će učiniti već idući tjedan, dok će dr. Bačić kod koje se upisalo oko 1.000 Zadranki započeti s radom u idućoj godini.

– Upisano je oko tri tisuće pacijentica iako je 20 tisuća žena Zadarske županije izvan mreže primarne ginekološke zaštite. Nažalost, pokazalo se kako su žene vrlo nemarne kada je u pitanju odlazak ginekologu. Jedan dio uopće ne ide na ginekološke preglede, a jedan dio ide kod liječnika u privatnoj praksi, kazala je dr. Renata Bek, ravnateljica Doma zdravlja, dodavši kako se nada da će pacijentice k mladim ginekologinjama privući novi ultrazvučni aparat koji je u ambulantu dr. Krpine, a koju će zajedno s njim dijeliti i dvije mlade kolegice, stigao baš ovih dana.

Izvor: Zadarski list