fbpx

Dobro smo trenirali, spremni smo za Szolnoki

Bili favoriti ili ne, važno je samo kako ćemo odigrati. Na nekim utakmicama gdje smo bili favoriti, odigrali smo loše, a na nekima gdje nismo, odlično. Tko je favorit na papiru ništa ne znači – kaže Mikulić

Vrijeme je za pobjedu. Od posljednje, protiv Igokee na Višnjiku, prošlo je gotovo mjesec dana, nakon čega su košarkaši Zadra ubilježili tri uzastopna poraza. Zato sada, nakon 11 kola ABA lige, zauzimaju pretposljednje mjesto s omjerom 3-8. Ispod njih je samo Szolnoki Olaj, debitant u regionalnom društvu, koji je do sada sakupio dvije pobjede i devet poraza. Upravo će mađarski prvak sutra od 19 sati gostovati Krešinom domu, što će mu biti čak osma utakmica izvan svoje dvorane. Prethodnih sedam je izgubio pa Zadrani vide idealnu šansu da se pobjedom odvoje od fenjera, koji znači… Ne treba više ni ponavljati što znači. Jedino što je u ovom trenutku bitno za KK Zadar je pobijediti Szolnoki i sve snage usmjerene su u tom pravcu.

Bitan je pristup

– Nakon nekoliko uzastopnih poraza, jasno je da nam u ovoj utakmici igra samo pobjeda. Tim više što nam je protivnik izravni konkurent u borbi za ostanak u ligi. Hoće li to biti sa 20 razlike ili pola koša, manje je bitno. Najvažnije je da sutra osvojimo dva boda i odmaknemo se od posljednjeg mjesta. Dobro smo trenirali ovaj tjedan, spremni dočekujemo Mađare i vjerujemo u pobjedu – kaže Ivan Mikulić.

Zadar je u ovoj utakmici favorit kao nikada prije ove sezone. Slažete li se s time?

– Bili favoriti ili ne, važno je samo kako ćemo odigrati. Na nekim utakmicama gdje smo bili favoriti, odigrali smo loše, a na nekima gdje nismo, odlično. Tko je favorit na papiru ništa ne znači. Najvažnije je da se od prve minute postavimo na pravi način, čvrsto, hrabro i agresivno, te pokažemo protivniku tko je gazda u našoj dvorani. I tako mora biti svih četrdeset minuta. Ovo je jako važna utakmica za nas i dat ćemo sve od sebe da je odradimo na najbolji mogući način. Tko god bude na terenu, jednostavno mora dati svoj maksimum, jer je to jedini način da dođemo do onoga što želimo.

Iskupiti se navijačima

U kakvoj atmosferi teku pripreme za tako važnu utakmicu?

– Iskreno, cijelo vrijeme radimo zaista jako dobro. Šteta što nas rezultat na nekim utakmicama nije pomazio pa bi situacija na tablici i općenito bila ugodnija, ali vjerujemo da će nam se rad isplatiti. Pred nama je nekoliko važnih utakmica i nadam se da ćemo ih odigrati najbolje što znamo i prvi put ove sezone povezati par pobjeda, što bi nam puno značilo.

Imali ste i dosta pehova u dosadašnjem dijelu natjecanja. I na posljednjoj utakmici su nedostajala dva igrača.

– Ante Delaš nije igrao u Kragujevcu zbog problema s leđima, a Chaisson Allen se nije oporavio od onog udarca na treningu, ali nadam se da ćemo se sada svi skupiti, konsolidirati i u punoj snazi dočekati ovu utakmicu.

Kakav je dojam ostavio Jordan Burgason na prvim treninzima?

– Vidi se da zna igrati i ima odličan šut. Svi zajedno mu trebamo pomoći da se što prije uklopi i prilagodi i sigurno može doprinijeti našoj igri.

Posljednji put navijači su vas s Višnjika ispratili zvižducima.

– Nije nam bilo lako nakon poraza od MZT-a. Ostali smo dužni našim navijačima i napravit ćemo sve da im se ovaj put iskupimo dobrom igrom i pobjedom. Njihova podrška nam puno znači i nadam se da će doći u što većem broju – za kraj će Mikulić.

Izvor: Zadarski list