fbpx

Fascinantni radovi neotkrivenog majstora iz Zadra

Portreti samoukog Dina Devića, 35-godišnjeg trgovačkog putnika iz Zadra, mnoge su ostavili bez daha. Hiperrealistični su, pa mnogi na prvi pogled teško povjeruju da da je riječ o crtežu, a ne o fotografiji.

Dino Dević iz zadarskih Arbanasa svoj talent otkrio je još u osnovnoj školi, ali, kaže tek je prije par godina osjetio poriv i odlučio da ga više neće potiskati.

“Nisam tipični umjetnik, najradije s prijateljima gledam utakmice. Istina volim umjetnost i velike umjetnike, ali nisam se vidio na Umjetničkoj akademiji. Kod mene postoji taj talent koji sam naslijedio od oca. On je jako lijepo crtao, ali samo za svoju dušu”, kaže Dino za Danas.hr.

Pri crtanju koristi samo olovku, a najčešće izrađuje portrete djece i obitelji, a narudžbe sve više stižu i za portrete mladenaca. Ovaj daroviti i svestrani Zadranin crta i zidne murale, a zanimljivo je da su njegovi radovi traženi i u SAD-u. Izloženi su u jednoj galeriji u gradu Minneapolisu u Minnesoti, gdje se i prodaju.

Tridesetak sati za jedan portret

Dino, kojemu za pojedini portret treba tridesetak sati rada, ovjekovječio je slavne osobe poput Clinta Eastwooda, Al Pacina i Michaela Jacksona.

Dino je svoje foto realistične portrete koji plijene pažnju izlagao na više izložbi, od koje su dvije bile samostalne.

Izvor: danas.hr