fbpx

Fritulama do novog kotla za pučku kuhinju

Sredstva prikupljena u humanitarnoj akciji na Narodnom trgu namijenjena su za kupnju kotla za pučku kuhinju jer se postojeći nalazi pred krajem svog radnog vijekaDjed Mraz je na oduševljenje motorom došao na Bokanjac

Caritas Zadarske nadbiskupije, Dom za stare i nemoćne Sv. Frane te organizacije socijalne skrbi Zadarske županije zajednički su organizirali prodaju fritula na Narodnom trgu u Zadru. Kako je rekla ravnateljica doma Sv. Frane Marija Pletikosa, projektom Fritulica prikupljena sredstva namijenjena su za kupnju kotla za pučku kuhinju jer se postojeći nalazi pred krajem svog radnog vijeka.

– Prva je to akcija ovakve vrste. Do sad smo šest godina zaredom organizirali humanitarnu akciju 100 božićnih ručkova. Ove godine smo akciju preimenovali u Slatki Božić jer je sadržaj paketa promijenjen. U paketima će biti kolači koje peku svi naši prijatelji i ljudi dobre volje što je izraz poštovanja prema našim građanima starije dobi, rekla nam je Marija Pletikosa.

Za fritezom bila je zadarska kulinarska zvijezda Renato Kraljev. Iako točnu količinu doniranog brašna, mlijeka i šećera kuhar nije znao, potvrdio nam je da je u svega pola sata prodano 20-30 kg fritula.

– Svake godine odradim nešto humanitarno u ovo doba godine. Ovo ‘zlo’ što svi skupa radimo tijekom cijelo godine, anuliramo nečim lijepim na kraju godine, a pritom i pomognemo našim građanima koji su potrebiti i skrbi i pažnje, rekao je poznati zadarski šef Renato Kraljev.

Izvor: Zadarski list