fbpx

Gotovina počasni građanin Jasenica, nagrade Prši i Modriću

Na 30. sjednici Općinskog vijeća Općine Jasenice po prvi puta je donesena Odluka o dodjeli javnih priznanja. Na svečanoj sjednici povodom Dana Općine, koja se održava 19. siječnja u spomen na akciju Maslenica, bit će dodijeljena javna priznanja Općine Jasenice.

Nagrada za životno djelo Općine Jasenice dodjeljuje se: Anti Gotovini za izniman doprinos i postignuće pri oslobođenju područja Općine Jasenice i drugih okupiranih dijelova Republike Hrvatske i za žrtvu prisilnog uzništva, te posthumno Borisu Maruni, za izniman doprinos na području književnosti i ukupnog društvenog života od osobitog značaja za hrvatsku kulturu u cjelini i Općinu Jasenice.

Godišnja nagrada Don Mate Nekić dodjeljuje se Bojni za opću logističku potporu ZZP Pleso – za izniman doprinos i postignuće na području socijalnog i gospodarskog života na području Općine, te dvojici nogometaša – Dadi Prši i Luki Modriću.

Priznanje Općine Jasenice dodjeljuje se Katarini Šarić za izniman doprinos razvoju i promicanju značaja Općine Jasenice u području ugleda akademske zajednice te Anamariji Maruni za izniman doprinos razvoju i promicanju značaja Općine Jasenice u području ugleda akademske zajednice.

General Ante Gotovina prije svega je čovjek koji je svoj odnos prema čovjeku gradio i gradi na temeljima kršćanske ljubavi, što između ostalog potvrđuju i njegovi stavovi izneseni tijekom sudskog postupka u Haagu kao i nakon oslobađajuće presude i povratka u Hrvatsku. Životni put generala Ante Gotovine s pravom izaziva poštovanje i uvažavanje cjelokupnog hrvatskog naroda, ističe se u priopćenju.

– Mislim da ne trebamo posebno naglašavati zašto smo odlučili dati nagrade Luki Modriću i Dadi Prši s obzirom da su ova dva uspješna, talentirana i svjetski poznata igrača svojom igrom osvojili ne samo Hrvatsku nego i svijet. Spomenimo samo da su oba iz Zatona Obrovačkog i ponos našeg kraja.Priznanje Općine Jasenice dodijelit ćemo dvjema uspješnim mladim studenticama Katarini Šarić, medicina, i Anamariji Maruni, geodezija, koje su se isticale od prvih dana svog školovanja svojom nadarenošću, marljivošću, upornošću, te uzornim vladanjem, ističe načelnik općine Martin Baričević.

Grb Općine Jasenice će se ove godine dodijeliti obitelji Zvonka i Julienne Bušić za iznimnu žrtvu koju su podnijeli na oltar domovine.

Izvor: Zadarski list