fbpx

Guardian izabrao: Trojica Hrvata među 100 najboljih nogometaša svijeta!

Hrvatski nogometaši Mario Mandžukić, Luka Modrić i Darijo Srna uvršteni su među 100 najboljih nogometaša svijeta u izboru britanskog lista Guardian. Mandžukić se nalazi na 77. mjestu, Modrić je 80-ti, dok je Srna četiri mjesta niže.

Novinar Guardiana oslikava Mandžukića kao ‘okretnog i ubojitog finišera’ koji je iznimno jak u zraku, spretan s obje noge i vrlo pokretljiv. Naglašava se kako je bio efikasan u svim klubovima u kojima je igrao, te hvali njegova impresivna partija na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini.

U komentaru za Modrića Guardian ponavlja riječi Josea Mourinha kako Modrić ima ‘magiju tipičnu za velike nogometne talente’, te riječi Alexa Fergusona kako ‘Luka može igrati u bilo kojoj momčadi na svijetu’.

Kod Srne se hvali njegova igra prema naprijed, ali i odlično ispunjavanje obrambenih zadaća. Naglašava njegov kvalitetan centaršut i odlična pas igru. “Srnin motor je fenomenalan i on je najboji desni bočni igrač na planeti,” piše Guardian.

Na prvom mjestu je argentinski majstor Lionel Messi, drugi je Portugalac Cristian Ronaldo, treći je Španjolac Xavi, četvrti je njegov sunarodnjak Andres Iniesta, a dok TOP pet zatvara švedski napadač Zlatan Ibrahimović.

Među 100 najboljih nogometaša najviše je Španjolaca, čak 16. Na drugom mjestu su Brazilci (12), pa slijede Nijemci (10), Argentinci (8), Talijani (7) i Francuzi (7). Premda su popis radili ‘otočani’ među 100 najbolji samo su četiri engleska nogometaša, a najbolje rangiran je branič Chelsea Ashley Cole na 30. mjestu, a odmah do njega je Wayne Rooney. Od klubova najviše predstavnika imaju Barcelona (12), Real Madrid (11), Bayern (10), Chelsea (8), Manchester City (8), te Juventus (6).

TOP 20:

1. Lionel Messi (Argentina, Barcelona)

2. Cristiano Ronaldo (Portugal, Real Madrid)

3. Xavi (Španjolska, Barcelona)

4. Andres Iniesta (Španjolska, Barcelona)

5. Zlatan Ibrahimović (Švedska, PSG)

6. Radamel Falcao (Kolumbija, Atletico Madrid)

7. Robin Van Persie (Nizozemska, Manchester United)

8. Andrea Pirlo (Italija, Juventus)

9. Yaya Toure (Obala Bjelokosti, Manchester City)

10. Edinson Cavani (Urugvaj, Napoli)

11. Sergio Aguero (Argentina, Manchester City)

12. Iker Casillas (Španjolska, Real Madrid)

13. Neymar (Brazil, Santos)

14. Sergio Busquets (Španjolska, Barcelona)

15. Xabi Alonso (Španjolska, Real Madrid)

16. Thiago Silva (Brazil, PSG)

17. Mesut Ozil (Njemačka, Real Madrid)

18. David Silva (Španjolska, Manchester City)

19. Bastian Schweinsteiger (Njemačka, Bayern)

20. Gianluigi Buffon (Italija, Juventus)

77. MARIO MANDŽUKIĆ (HRVATSKA, Bayern)

80. LUKA MODRIĆ (HRVATSKA, Real Madrid)

84. DARIJO SRNA (HRVATSKA, Šahtar)…

Izvor: Jutarnji list